Головна Новини Суспільство права людини ОБСЄ виявила танки та гаубиці окупантів у забороненій зоні
commentss НОВИНИ Всі новини

ОБСЄ виявила танки та гаубиці окупантів у забороненій зоні

У звіті Місії йдеться про закріплене безпілотниками озброєння проросійських бойовиків

17 листопада 2021, 06:43
Поділіться публікацією:

Безпілотники далекого радіусу дії Місії ОБСЄ зафіксували на Донбасі вороже озброєння, розташоване по лініях відведення, але поза виділеними місцями зберігання, а також бойові машини в населеному пункті, у непідконтрольному уряду районі. Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

ОБСЄ виявила танки та гаубиці окупантів у забороненій зоні

ОБСЄ - фото з відкритих джерел

У звіті Місії йдеться про зафіксоване безпілотниками озброєння проросійських бойовиків. Зокрема, СММ ОБСЄ зафіксувала по лініях відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння 30 танків та 1 гаубицю на полігоні поблизу н. п. Покровка (непідконтрольний уряду, 36 км на схід від Донецька). А також 2 ворожі машини, ймовірно, ББМ (бойова броньована машина) та 1, ймовірно, радіорелейну станцію у житловому кварталі н.п. Безіменне у непідконтрольному уряду районі Донецької області.

Нагадаємо, озброєні формування бойовиків розміщують військову техніку поза місцями, де вона має базуватися згідно з Мінськими домовленостями. Про це повідомляє місія ОБСЄ у своєму звіті від 8 листопада 2021 р. За межами зони відведення виявлено 206 одиниць озброєння – бронетанкової та артилерійської техніки. Вона знаходиться недалеко від чотирьох населених пунктів: Тернового, Білого, Бугаївки та Шимшинівки. Тернове та Біле знаходяться у 15-кілометровій зоні на лінії відведення для зброї калібром 120 мм, Бугаївка – у 25-кілометровій зоні на лінії відведення зброї калібром 100 мм, Шимшинівка – на проміжній території між двома лініями. На карті, підготовленій військовими ООС (Операції об'єднаних сил), вказані зони відведення та порушення, які допускаються терористами ОРДЛО.

Зокрема, вперше СММ ОБСЄ помітила техніку, яка, безперечно, перебуває на озброєнні в армії Росії – РСЗВ БМ-21 "Град-К" калібром 122 мм, яка призначена для ураження живої сили, броньованої та неброньованої техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини