Головна Новини Суспільство права людини Необхідно спростити процес стажування працівників на підприємствах - Олексій Устенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Необхідно спростити процес стажування працівників на підприємствах - Олексій Устенко

Як вважає Олексій Устенко, потрібно звільнити від необхідності вносити записи до трудової книжки

29 травня 2021, 02:32
Поділіться публікацією:

З огляду на динаміку розвитку трудових відносин, постало завдання спростити процес стажування працівників на підприємствах. Про це заявив народний депутат України IХ скликання Олексій Устенко "Коментарі-Україна".

Необхідно спростити процес стажування працівників на підприємствах - Олексій Устенко

Олексій Устенко (фото з відкритих джерел)

"Спільно з # РадамістЗахістіФОП, Всеукраїнською асоціацією підприємців і споживачів, представниками територіальних центрів зайнятості ми розробили законопроєкт №3812, яким спрощуємо процедуру стажування як для роботодавця, так і для майбутнього працівника. Що ми пропонуємо? Ввести категорію "стажування на суб'єктах малого підприємництва", яка передбачає не тільки перевірку умінь і навичок стажиста, а й передачу йому нових знань від закріпленого за ним наставника. Це означає, що особа, яка приймають на стажування, не тільки займається трудовою діяльністю, а й вчиться", — сказав Олексій Устенко.

За його словами, потрібно створити можливість оформлення на стажування осіб на основі внутрішнього наказу без необхідності повідомлення контролюючих органів.

"Це означає, що на стажування роботодавець може прийняти особу на підставі тристороннього договору" стажер-роботодавець-Центр зайнятості"- без потреби офіційного оформлення (воно займає набагато більше часу і людських ресурсів). Таким чином, підприємець отримує можливість уникнути високих штрафів за неоформленого працівника", — підкреслив він.

І, крім того, як вважає народний депутат України IХ скликання, потрібно звільнити від необхідності вносити записи до трудової книжки.

"У більшості випадків особи, які проходять стажування (випробування) на новому робочому місці, в першу чергу, не зацікавлені в укладанні трудового договору та внесення відповідного запису до трудової книжки, що в разі не проходження випробувального терміну, призводить до негативної історії трудового стажу", — підкреслив Олексій Устенко.

Нагадаємо, Польща готується вакцинувати від коронавірусу українців, які приїжджають на роботу в цю країну, прямо на кордоні при в'їзді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини