Головна Новини Суспільство права людини Наступного року ЄС не пускатиме невакцинованих мандрівників
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступного року ЄС не пускатиме невакцинованих мандрівників

Європейська комісія пропонує змінити термін дії сертифікатів вакцинації проти COVID-19 для поїздок до країн Євросоюзу

26 листопада 2021, 01:32
Поділіться публікацією:

Європейська комісія вирішила не пускати громадян із третіх країн з туристичною метою, якщо вони не вакциновані від коронавірусу або не мають підтвердження одужання. Про це повідомила пресслужба Єврокомісії на брифінгу. Відповідне обмеження набуде чинності з 1 березня 2022 року, сказала єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоганссон.

Наступного року ЄС не пускатиме невакцинованих мандрівників

COVID-19 - фото з відкритих джерел

“Сьогодні, якщо люди приїжджають із країни, яка перебуває у списку (“зелений список ЄС” – ред.), то можуть подорожувати без вакцинації. З 1 березня вони мають бути вакциновані. Ви повинні бути вакциновані, щоб потрапити до ЄС із третьої країни, або ви повинні надати підтвердження одужання, або якщо ви дитина”, – сказала Йоганссон.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія пропонує змінити термін дії сертифікатів вакцинації проти COVID-19 для подорожей до країн Євросоюзу.

Нагадаємо, більшість українців втомилися сидіти вдома — їм хочеться нових емоцій і подорожей. Проте обмеження, проходження тесту на коронавірус, а також 14-денний карантин не дозволяють українському туристові вирушити у бажану подорож. Однак стала відомою умова, за якої відновиться безперешкодне перетинання українцями кордонів ЄС. Про це йдеться у заяві за підсумками сьомого засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Європейський Союз та Україна зможуть відновити подорожі з метою туризму лише після покращення епідеміологічної ситуації, пов'язаної з поширенням коронавірусу. Це стосується як України, так і інших країн Європи. Поки що, щоб перетнути Українські кордони ЄС, потрібно мати серйозну необхідність.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини