Головна Новини Суспільство права людини Нардепи вигадали нову умову, щоб “заманити” чоловіків у ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи вигадали нову умову, щоб “заманити” чоловіків у ТЦК

Нардепи пропонують зменшити розмір штрафу за неоновлення даних для військовозобов'язаних

сьогодні, 15:28
Поділіться публікацією:

Народні депутати зареєстрували в парламенті ініціативу, яка дозволить на 50% зменшити розмір штрафу за неоновлення даних військовозобов'язаними. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на відповідний законопроєкт. 

Нардепи вигадали нову умову, щоб “заманити” чоловіків у ТЦК

Ілюстративне фото

Проєкт закону №12093 про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення механізмів притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію зареєстрували у Верховній Раді України 4 жовтня 2024 року. 

У пояснювальній записці до законопроєкту вказано наступне: "Запропоновані проєктом Закону зміни спростять процедуру розгляду адміністративних правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 КУпАП та нададуть можливість громадянам, які не уточнили дані без поважних причин, сплатити 50% від мінімальної санкції статті (8500 грн) шляхом самостійного ініціювання процесу розгляду справи та накладення стягнення через Електронний кабінет військовозобов’язаного, призовника, резервіста".

Таким чином чоловіки можуть отримати нагоду оновити дані, сплативши не 17 тис. грн штрафу, а лише 50% — тобто 8,5 тис. грн.

На переконання авторів законопроєкту, яке викладено у пояснювальній записці, ключова проблема, яку пропонується розв’язати – надати можливість призовникам, військовозобов’язаним та резервістам самостійно звернутися до ТЦК та СП для уточнення персональних даних, сплативши при цьому за скоєне адміністративне правопорушення штраф у розмірі 50 % від мінімального визначеного відповідною статтею КУпАП розміру.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що економічне бронювання допоможе збільшити темпи мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини