Головна Новини Суспільство права людини На окупованих територіях назріває колапс: цивільні залишаються без доступу до медицини
commentss НОВИНИ Всі новини

На окупованих територіях назріває колапс: цивільні залишаються без доступу до медицини

На ТОТ не вистачає лікарів: місцеві спеціалісти не хочуть співпрацювати з окупантами, а Кремль направляє лікарів з інших регіонів РФ

21 жовтня 2024, 18:40
Поділіться публікацією:

Окупанти на тимчасово захоплених територіях продовжують порушувати права громадян, залишаючи їх без доступу до медичних послуг. Така ситуація склалася у тимчасово окупованій Макіївці. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центр національного спротиву. 

На окупованих територіях назріває колапс: цивільні залишаються без доступу до медицини

Ілюстративне фото

За даними центру, місцеві мешканці не можуть отримати медичну допомогу у центрі первинної медико-санітарної допомоги № 1. Це фактично єдиний центр, який залишився для обслуговування саме цивільних. У поліклініці часом доводиться стояти у черзі по кілька днів аби потрапити на прийом до лікаря. 

“А все через те, що у медичному закладі просто немає достатньої кількості лікарів. Ті, що залишилися, або глибокого пенсійного віку, або й взагалі без відповідної медичної кваліфікації. Інших просто мобілізували до армії окупанта та перевели у воєнні госпіталі”, — повідомили у Центрі національного спротиву.

Також повідомляється, що дефіцит робочої сили й відмова місцевих медиків співпрацювати з ворогом на окупованих територіях змушує Москву проводити ротації лікарів із різних регіонів РФ. Нещодавно партію лікарів направили на ТОТ з Якутії. Крім медоглядів їх завданням є робота в мережі шпиталів на ТОТ.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що на окупованих територіях загарбники планують провести “інвентаризацію” усієї нерухомості. Йдеться про тимчасово окуповані території Луганської області.

Повідомляється про “інвентаризацію” щонайменше 100 тисяч об’єктів. Яку мету переслідують окупанти, проводячи “інвентаризацію”, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини