Головна Новини Суспільство права людини На борту 100 осіб: ще один український літак евакуює людей з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

На борту 100 осіб: ще один український літак евакуює людей з Афганістану

Український літак з евакуйованими вилетів з аеропорту Кабула

23 серпня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

З Афганістану вирушив ще один український літак з евакуйованими громадянами. На борту судна знаходиться 100 осіб. Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на саміті "Кримської платформи". Про це інформують "Комментарі", посилаючись на трансляцію заходу.

На борту 100 осіб: ще один український літак евакуює людей з Афганістану

Український літак евакуює людей з Афганістану, фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ розповів про ще одну евакуації людей з Афганістану. Сотню охочих позбутися від режиму талібів транспортує український літак.

"Ще один літак вилетів чз Кабула, на його борту понад 100 громадян", — повідомив він на саміті "Кримської платформи".

Як відомо, платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим загрозам безпеки, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігати подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети — деокупацію Криму та повернення його Україні мирним шляхом.

Нагадаємо, що 15 серпня таліби заявили про свою владу в Афганістані. Тоді міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал у своєму відеозверненні заявив, що всю владу передаватимуть мирним шляхом, а у президентському палаці обговорять її передачу.

Радикальний рух "Талібан" почав швидко захоплювати всі міста Афганістану через те, що з країни були виведені усі американські війська і війська НАТО. 

Раніше портал "Коментарі" інформував про те, що під час евакуації з Афганістану на борту літака жінка народила дитину.

Аеропорт Кабула заповнений охочими евакуюватися з країни. Здебільшого країну намагаються покинути люди, які активно співпрацювали із США і країнами НАТО, а також колишні урядові діячі. Дехто у спробах евакуюватися гине. Так, кілька афганців впали з величезної висоти, вирішивши зачепитися за літаки, а останки одного витягли з шасі.

Експерти висловили порталу свою думку про те, чи допоможе Європейський Союз у боротьбі з "Талібаном". А таліби тим часом вже кличуть у країну своїх "соратників" по угрупованню "Аль-Каїда". Саме остання влаштувала теракти 9/11 у 2001 році в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини