Головна Новини Суспільство права людини Молода дівчина у розквіті сил готується до евтаназії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Молода дівчина у розквіті сил готується до евтаназії: яка причина

28-річна нідерландка Зорая тер Бік готується через місяць покінчити зі своїм життям шляхом евтаназії.

8 квітня 2024, 08:10 comments2027
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість людей, які готуються до евтаназії, зазвичай мають фізичні проблеми настільки сильні, що їх неможливо вилікувати. Вони часто можуть бути занадто недієздатні, щоб жити гідним життям. Інший випадок стався з 28-річною нідерландкою, яка має психологічні проблеми.

Молода дівчина у розквіті сил готується до евтаназії: яка причина

28-річна Зорая тер Бік. Фото з відкритих джерел

Зорая тер Бік стверджує, що має психічні страждання настільки серйозні, що збирається накласти на себе руки через процедуру евтаназії. Попри те, що дівчина має гарний будинок, живе з двома котами та хлопцем, вона пояснює, що має депресію, межовий розлад особистості та аутизм, які викликали у неї відчуття втоми від життя. 

Її стан та дозвіл на евтаназію підтвердила нідерландська комісія, яка зазначила, що її страждання "нестерпні, без перспектив на покращення".

"Я завжди чітко розуміла, що якщо все не покращиться, я більше не зможу цього робити", — розповідає Зорая тер Бік.

Процедура евтаназії відбудеться у травні у її домі на дивані поруч з хлопцем. Лікар спочатку введе заспокійливий препарат, а потім ін’єкцію, яка зупинить серце молодої дівчини.

Молода дівчина у розквіті сил готується до евтаназії: яка причина - фото 2

Зорая тер Бік вже спланувала, що не матиме церемонію поховання, а її тіло кремують. Дівчина хоче, щоб її прах розвіяли у гарному місці в лісі, щоб її хлопець не мав зобов’язання доглядати за могилою.

"Я трохи боюся смерті, тому що це остаточна невідомість. Ми насправді не знаємо, що буде далі — чи нічого немає? Це страшна частина", — говорить дівчина.

Нідерланди у 2001 році стали першою країною, що легалізували допомогу в самогубстві. За статистикою у 2022 році в країні померло від евтаназії майже дев’ять тисяч людей, що становить 5% від усіх смертей в Нідерландах.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн з найбільшою кількістю самогубств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини