Головна Новини Суспільство права людини Ми бачимо судорожні рухи уряду у відповідь на реакцію населення на збільшення тарифів - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми бачимо судорожні рухи уряду у відповідь на реакцію населення на збільшення тарифів - експерт

КМУ є суб'єктом законодавчої ініціативи

27 червня 2021, 04:21
Поділіться публікацією:

Ми бачимо судорожні рухи уряду у відповідь на негативну реакцію населення на їх же ініціативи щодо збільшення тарифів на ЖКП. Про це заявив експерт ринку нафтопродуктів, гендиректор ТД "SunOil" (мережа АЗС) Леонід Косянчук виданню "Коментарі-Україна".

Ми бачимо судорожні рухи уряду у відповідь на реакцію населення на збільшення тарифів - експерт

Леонід Косянчук (фото з відкритих джерел)

"Ну, справді: спочатку вони довели ситуацію до тотальної приватизації окремими олігархами інфраструктури забезпечення енергоресурсами, що є важливою складовою частиною енергетичної безпеки Держави. А потім намагаються якось проявити "заклопотаність" для утримання свого, катастрофічно скачується "під плінтус", власного рейтингу. Здається, ще Енгельс говорив, що "не знаєш як поступати, поступай по Закону". Все необхідно було б зробити шляхом внесення відповідних змін до Закону №329-VIII від 9.04.2015 р "Про ринок природного газу" та відповідно до "Господарським Кодексом України" (ст. 190,191 і 192) і Законом України №5007-VI "Про ціни і ціноутворення" (ст. 9,12 і 15). В іншому випадку, це рішення КМУ має рекомендаційний характер, яке монополісти можуть і проігнорувати або оскаржити в судах", — вважає експерт.

За його словами, КМУ є суб'єктом законодавчої ініціативи.

"Мало того, що встановлення граничних цін повинно бути економічно обґрунтована і не бути нижче рентабельності постачальника товарів і послуг, так ще й, у відповідність до вимог законодавства, Кабмін, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які встановили державні регульовані ціни на товари в розмірі, нижче економічно обґрунтованого розміру, зобов'язані відшкодувати суб'єктам господарювання різницю між такими розмірами (коштом  відповідних бюджетів)", — підкреслив експерт.

Як ми повідомляли раніше, Верховна Рада України очікує від уряду програму щодо соціального захисту населення через зростання комунальних тарифів. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла народний депутат України від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини