Головна Новини Суспільство права людини Мер Львова Садовий розкритикував, як вшановують пам'ять Героїв в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Львова Садовий розкритикував, як вшановують пам'ять Героїв в Україні

Що потрібно змінить у вшануванні пам'яті полеглих захисників та захисниць України

сьогодні, 20:10
Поділіться публікацією:

Львівський міський голова Андрій Садовий піддав критиці меморіальні комплекси, які встановлюють в містах на честь загиблих захисників та захисниць України. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію очільника Львова. 

Мер Львова Садовий розкритикував, як вшановують пам'ять Героїв в Україні

Андрій Садовий. Фото з відкритих джерел

За словами Андрія Садового, меморіальні плити потрібно встановлювати не для того, щоб майстер заробив на цьому гроші, а щоб зберегти пам’ять для майбутніх поколінь. 

Наступні покоління мають знати, якою дорогою ціною Герої боролися за нашу країну.

“Все частіше ми бачимо, як у різних містах України встановлюють пам’ятні знаки та інші меморіальні елементи з дуже низьким художнім рівнем. Їх розміщують у непримітних або необлаштованих місцях, де меморіальний елемент дисонує з оточенням. Сакральне і буденне не розмежовані належним чином”, — написав очільник міста на своїй сторінці Facebook.

Серед причин такої ситуації він назвав діяльність нефахових архітекторів та митців, які шукають легкого заробітку. Однак ніхто не має права маніпулювати почуттями родин Героїв.

Садовий повідомив, що звернувся з офіційним листом до Віцепрем’єр-міністра з відбудови Олексія Кулеби. За його словами, потрібно запровадити практику архітектурних конкурсів на національному рівні.

“Кожен елемент, камінчик, напис мають нести в собі пам’ять та історію з глибоким змістом і бути гідними наших Героїв”, — підсумував він.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що працівники Галицької районної адміністрації проводять перевірки біля памʼятника Іванові Федоровичу на предмет продажу там російських книг. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини