Головна Новини Суспільство права людини «Мені здається»: в Україні запустили сайт для сповідей жертв домашнього насильства
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мені здається»: в Україні запустили сайт для сповідей жертв домашнього насильства

Будь-яка людина, яка пережила домашнє насильство, може залишити на сайті власну історію

5 лютого 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

В Україні розпочав роботу сайт для анонімних сповідей жертв домашнього насильства. Веб-ресурс носить назву "Мені здається", повідомляє Міністерство юстиції.

«Мені здається»: в Україні запустили сайт для сповідей жертв домашнього насильства

Ресурс "Мені здається" створений, аби жертви насилля могли розповісти свою історію. Фото: Мінюст

Проект запущено задля створення публічності довкола теми домашнього насильства. Людина, яка постраждала від будь-якого із видів аб’юзу (сексуального, економічного, фізичного чи психологічного), може поділитися власним досвідом із іншими, залишивши повідомлення у спеціальній формі на сайті.

«Мені здається»: в Україні запустили сайт для сповідей жертв домашнього насильства - фото 2

Ресурс працює безкоштовно та анонімно. Та слід зазначити, що у разі потреби жертва насильства може залишити свої контакти для отримання зворотного зв’язку. Тоді у дописі з’явиться позначка "Готова говорити".

Написати власну "сповідь" може кожен. Якщо почитати інструкцію до створення такої історії, то можна зрозуміти, що над веб-ресурсом, який ще називають "онлайн-щоденником", працювала команда досвідчених психологів та інших спеціалістів. Людині пропонують не просто поділитися наболілим, а й згадати певні деталі та спробувати залишити поради тим, хто може потрапити до аналогічної ситуації.

У кожного допису є кнопка "Підтримати". Також творці сайту пропонують поширювати історії, які найбільше вразили, у різних соцмережах — для розголосу та створення публічності для теми домашнього насильства.

Крім того, на веб-ресурсі розміщені контакти гарячих ліній для допомоги жертвам насильства та посилання на інші корисні сайти.

Найбільший вклад у організацію такого функціонального онлайн-щоденника зробили Фонд "Маша", Інститут когнітивного моделювання, а також Товариство Червоного Хреста України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Україні прагнуть посилити відповідальність за домашнє насильство.

Також на порталі можна дізнатися, який відбиток застосування сили накладає на дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини