Головна Новини Суспільство права людини Магнітні поля цунамі можна знайти до зміни рівня моря
commentss НОВИНИ Всі новини

Магнітні поля цунамі можна знайти до зміни рівня моря

Цунамі утворюють магнітні поля, коли вони переміщують морську воду

23 грудня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

Нове дослідження показує, що магнітне поле, створене цунамі, може бути виявлено кілька хвилин до того, як рівень моря зміниться. Це дослідження може сприяти удосконаленню інструменту попередження мешканців про наближення гігантських хвиль. Про це пише наукове видання Phys.org. Цунами утворюють магнітні поля, коли вони переміщують морську воду (хороший провідник) через магнітне поле Землі. Раніше дослідники припускали, що магнітне поле цунамі виникне до зміни рівня моря, але не вистачало одночасних вимірювань магнітного поля та рівня моря, необхідних для демонстрації цього явища.

Магнітні поля цунамі можна знайти до зміни рівня моря

Цунамі - фото з відкритих джерел

Нове дослідження надає реальні докази використання магнітних полів цунамі для прогнозування висоти хвиль цунамі, використовуючи дані двох реальних подій – цунамі 2009 року на Самоа та цунамі 2010 року в Чилі – обидва набори необхідних даних. Аналіз даних базується на фізиці та хімії твердої Землі.

Дослідження підтверджує, що магнітне поле, створене цунамі, досягає зміни рівня моря. Його величина може бути використана для оцінки цунамі хвилі. Наскільки раніше з'явиться магнітне поле, залежить від глибини води, але у результатах автори дослідження виявили, що ранній час прибуття становить приблизно одну хвилину до зміни рівня моря (при глибині моря 4800 метрів).

Нагадаємо літо 2021 стало одним з найбагатших на різні природні аномалії. При цьому незвичайні явища спостерігалися не лише у далеких країнах, а й на території України. Як, наприклад, лякаючі і чарівні одночасно "повітряні цунамі". Роликом, на якому мешканці Львова зафіксували подібну хмару у своєму місті




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини