Головна Новини Суспільство права людини Лідери думок у соцмережах почали переходити на українську мову: хто вже відмовився від російської
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери думок у соцмережах почали переходити на українську мову: хто вже відмовився від російської

Користувачі соцмереж в Україні почали масово відмовлятися від російської мови та переходять на українську

23 лютого 2022, 16:04
Поділіться публікацією:

Лідери думок у соцмережах почали переходити на українську мову: хто вже відмовився від російської

Я переходжу на українську - новий флешмоб у соцмережах. Фото з відкритих джерел

Нині у всіх соцмережах — Facebook, Instagram i Twitter — користувачі масово заявляють про свій намір повністю перейти на українську мову. Таке рішення багато хто з публічних людей та лідерів думок прийняв після того, як Російська Федерація підтримала незалежність псевдореспублік "ЛДНР" в Україні. Про це пише видання "НВ". 

"Я переходжу на українську" або "Це мій останній твіт (пост) російською". Саме такими реченнями супроводжують українці новий флешмоб у соцмережах. Аби не мати нічого спільного з агресором, навіть мову, відомі люди почали агітувати і інших розмовляти виключно російською.

Про відмову від російської не лише в роботі і соцмережах, але і в побутовому спілкуванні заявила відома журналістка Ярослава Кравченко. Вона згадує, що російську мову їй довелось освоїти у столиці, де часто українську називали — "сільською". Тому вона зізнається, що пристосувалась до оточення.

"Усвідомлення важливості рідної мови, як невід'ємної частини особистості повернулись до мене під час Революції. Досі дико, коли виринають пости чи відео, де говорю російською. Отакий от шлях", — пише Ярослава Кравченко. 

Підхопила флешмоб і київська рестораторка — Анна Завертайло. 

"В часи, коли наша сила — в єдності та відповідальності бути українцями. В лідерській свідомій позиції бути вдома та захищати свій дім. Спілкуватися мовою. Мати національну самоідентичність. Стояти за свободу", — написала Завертайло. 

Почав флешмоб у Facebook український архітектор Слава Балбек. 

"Враховуючи те, що останні 38 років я спілкувався виключно російською, перехід буде послідовний", — написав архітектор і це одразу підхопили соцмережі
.


Приєднався до українців і Євген Клопотенко. 

Читайте також: Шмигаль розповів, як житиме країна під час надзвичайного стану





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

23 лютого 2022, 19:15

надеюсь что этих любителей поганой мовы первых к стенке поставят


Новини