Головна Новини Суспільство права людини Кремль використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів по Україні - НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів по Україні - НАТО

Одного особливо "активного" дня минулого тижня сили НАТО зафіксували близько 20 російських літаків, які прямували на Київ з Білорусі

11 березня 2022, 13:51
Поділіться публікацією:

У ході війни Росії проти України російська сторона використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів.

Кремль використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів по Україні - НАТО

Війна - фото з відкритих джерел

Про це повідомляє CNN. Повідомляється, що ця інформація підтверджується даними, які збирають літаки-розвідники НАТО на кордоні з Україною. За даними розвідки НАТО, на її території дислокуються десятки бойових літаків, які беруть участь у нальотах на українські міста.

Як заявив директор з тактики НАТО Дені Гійом, напередодні 2-а льотна ескадрилья НАТО зафіксувала щонайменше 12 російських літаків на аеродромах у Білорусі на північ від Чорнобильської атомної електростанції. Через кілька годин щонайменше дев'ять із них вторглися у повітряний простір України і прямували у бік Києва.


Крім того, за його словами, одного особливо "активного" дня минулого тижня сили НАТО зафіксували близько 20 російських літаків, які прямували на Київ з Білорусі.


Нагадаємо, високий представник Європейського союзу із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель назвав помилкою обіцянку Україні про вступ до НАТО і готовність прийняти країну до Альянсу в найближчому майбутньому. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "TF1". Жозеп Боррель зазначив, що, пропонуючи Україні та Грузії членство в НАТО, ніхто не подумав про те, що на практиці це неможливо. Даючи певні обіцянки Україні та Грузії щодо членства в НАТО Євросоюз припустився великої помилки. "Я думаю, це помилка давати обіцянки, які ми не можемо виконати", — заявив Боррель. Зазначимо, раніше глава президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що Україна може призупинити своє прагнення стати повноправним членом НАТО, відмовившись від цієї ідеї, але замість цього Київ хоче вимагати конкретних гарантій безпеки для країни, які мають надати лідери ЄС. Давид Арахамія припустив, що це можуть бути якісь двосторонні угоди, які гарантують суверенітет та безпеку в Україні.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини