Головна Новини Суспільство права людини «Ідіть до суду, а не порушуйте Конституцію»: за що Лутковська дорікнула РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ідіть до суду, а не порушуйте Конституцію»: за що Лутковська дорікнула РНБО

На думку заслуженого юриста України, Рада нацбезпеки і оборони порушує головний закон, караючи українських громадян без рішення суду

6 липня 2021, 16:38
Поділіться публікацією:








Представники Ради національної безпеки і оборони можуть відверто порушувати Конституцію України, вважає екс-уповноважена Верховної Ради та у справах Європейського суду з прав людини, заслужений юрист України Валерія Лутковська. На її думку, своїх же громадян можна звинувачувати і карати тільки після рішення суду, повідомляє "112.юа".

«Ідіть до суду, а не порушуйте Конституцію»: за що Лутковська дорікнула РНБО

Валерія Лутковська розкитикувала РНБО. Фото із відкритих джерел

"Те, що відбувається сьогодні з усіма рішення РНБО — це відверте порушення Конституції України, це крах державності. Якщо ви маєте інформацію, що та чи інша особа шкодить державі — будь ласка, до суду, доводьте в рамках кримінального процесу, отримуйте вирок і його реалізуйте!" — наголосила Лутковська в ефірі програми "Конституційна кухня".

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Згідно з указом, який вступив в силу з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів. Втім, журналісти закритих рішенням РНБО медіа об'єдналися і створили новий телеканал — "Перший Незалежний" .

20 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони ввести санкції проти 8 осіб. Серед них — голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

13 травня в Печерському суді Києва Віктору Медведчуку обрали запобіжний захід, через тиждень Київський апеляційний суд залишив у силі цілодобовий домашній арешт для нардепа. У ОПЗЖ відреагували на це, заявивши, що такі дії влади — відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком.

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти і світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne і Zik.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини