Головна Новини Суспільство права людини Гранти для ветеранів: держава виділяє 500 млн грн на розвиток бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Гранти для ветеранів: держава виділяє 500 млн грн на розвиток бізнесу

Нові гранти для підтримки бізнесу захисників та їхніх сімей

сьогодні, 13:13
Поділіться публікацією:

За підсумками 17-ї хвилі програми "Власна справа" у 2024 році, 39 ветеранів та їхні партнери отримали гранти на загальну суму 19 мільйонів гривень для відкриття або розвитку бізнесу. Загалом держава виділила 500 мільйонів гривень для підтримки учасників бойових дій та їхніх родин. Про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Гранти для ветеранів: держава виділяє 500 млн грн на розвиток бізнесу

Гранти для ветеранів Фото з відкритих джерел

З початку дії програми вже 1068 ветеранів отримали фінансування для підприємницької діяльності. Частина з них відкриває власний бізнес, інші — розширюють потужності та створюють нові робочі місця. Очікується, що завдяки грантам буде створено близько 2000 нових робочих місць.

Серед переможців останньої хвилі — 23 ветерани та 16 членів їхніх сімей. Найбільше грантів отримали підприємці з Львівської, Київської та Полтавської областей, а також із Києва. Найпоширеніші напрямки, які обирають для бізнесу, — торгівля, громадське харчування та переробка.

Гранти варіюються від 250 тис. грн до 1 млн грн залежно від кількості робочих місць, які планує створити підприємець. Підтримку можуть отримати як ветерани, так і їхні партнери.

Програма є частиною урядового проєкту "єРобота", мета якого — підтримка підприємництва та розвиток робочих місць в Україні. Подати заявку на участь можна через портал "Дія" разом із бізнес-планом.

Ця ініціатива також є частиною проєкту "Робота без бар'єрів", спрямованого на створення інклюзивного середовища для ветеранів та їхніх сімей.

Нагадаємо, тепер студенти, які вступили на контрактну основу, мають змогу отримати гранти для покриття своїх навчальних витрат через мобільний застосунок "Дія". Нова програма, оголошена Михайлом Федоровим, віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій та міністром цифрової трансформації, обіцяє зробити великий вплив на українську систему освіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини