Головна Новини Суспільство події Гранти на навчання стали доступними в "Дії": хто може їх отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Гранти на навчання стали доступними в "Дії": хто може їх отримати

Студенти, які вступили на контракт, мають нагоду отримати грант, що покриє частину або всі витрати протягом навчання

16 вересня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:

Тепер студенти, які вступили на контрактну основу, мають змогу отримати гранти для покриття своїх навчальних витрат через мобільний застосунок "Дія". Нова програма, оголошена Михайлом Федоровим, віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій та міністром цифрової трансформації, обіцяє зробити великий вплив на українську систему освіти.

Гранти на навчання стали доступними в "Дії": хто може їх отримати

Гранти на навчання на контракті вже в "Дії", - Федоров

Гранти будуть доступні студентам, які обрали денну або дуальну форму навчання на рівнях бакалаврату та магістратури за напрямками медицини, ветеринарії та фармації. Величина гранту варіюватиметься залежно від результатів Національного мультипредметного тесту (НМТ), де мінімальні бали для отримання фінансування стартують від 150. 

Студенти, які набрали 150 балів, отримають щонайменше 15 000 гривень, а ті, хто подолав планку у 170 балів, можуть розраховувати на понад 25 000 гривень.

Федоров зазначив, що впровадження такої програми є революційним кроком у вітчизняній освіті.

“Для університету грант — це стимул розвиватися, змінювати підхід, набирати якісний викладацький склад та боротися за студентів. А здорова конкуренція — шлях до розвитку.  Студент не матиме грошей фізично, але матиме сертифікат у Дії. Який на вигляд грант та як він працює — у відео”, — написав Федоров. 

Окрім прямого фінансування, студенти отримають сертифікати, які можуть використовувати для покриття навчальних витрат у межах визначеної програми.

Спеціальні коефіцієнти застосовуватимуться до певних спеціальностей, наприклад, для напрямку "Освіта / Педагогіка" коефіцієнт складає 1.5, що дозволяє збільшити грант у 1.5 рази. Така модель фінансування спрямована на те, аби мотивувати студентів до вибору спеціальностей, що користуються попитом та вимагають кваліфікованих кадрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини