Головна Новини Суспільство права людини Гончаренко: На карті вакцинації Європи до сьогоднішнього дня було тільки два білих плями - Україна і Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко: На карті вакцинації Європи до сьогоднішнього дня було тільки два білих плями - Україна і Білорусь

Спочатку у нас був дефіцит масок, потім ми були на передостанньому місці в Європі за кількістю тестів, вважає народний депутат України VIII і IX скликань Олексій Гончаренко

26 червня 2021, 04:18
Поділіться публікацією:

На карті вакцинації Європи до сьогоднішнього дня було тільки два білих плями — Україна і Білорусь. Але Лукашенко спочатку планував лікувати коронавірус трактором, а у нас, начебто, була інша стратегія. Про це заявив народний депутат України VIII і IX скликань Олексій Гончаренко виданню "Коментарі-Україна".

Гончаренко: На карті вакцинації Європи до сьогоднішнього дня було тільки два білих плями - Україна і Білорусь

Олексій Гончаренко (фото з відкритих джерел)

"Більш того, у мене є питання: як ситуація з розробкою української вакцини, яку так голосно анонсували? Про це теж якось забулося. Варто також згадати, що це не тільки з вакцинами склалася така ситуація. Спочатку у нас був дефіцит масок і інших засобів захисту, потім ми були на передостанньому місці в Європі за кількістю тестів, потім у нас був повний завал по забезпеченню киснем ліжок. Тепер у нас ніяк не могли почати вакцинацію", — вважає експерт.

За його словами, безпосередньо вина за цей катастрофічний провал лежить на "чемпіонів по боротьбі з коронавірусом", які не змогли забезпечити навіть банальні речі.

"Ціна цього провалу — це людські життя. Вийшла статистика, за якою ми фактично на першому трагічному місці в Європі за смертністю на мільйон населення за грудень минулого року. Йдеться про десятки тисяч життів. Якщо проаналізувати статистику за останні п'ять років, то в грудні вмирало набагато менше людей, ніж померло в грудні 2020 року", —   додав Гончаренко.

Як ми повідомляли раніше, президент Філіппін Рoдрігo Дутерте пригрозив жителям Філіппін в'язницею, якщо вoни будуть відмовляітися від вакцинації прoтів COVID-19. З такою зaявою він звернувся відразу ж після того, як дізнався o низькою явкою людей в декількох пунктaх вaкцінaціі в століце Мaніла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини