Головна Новини Суспільство права людини Голова Мін'юсту оцінив прийнятність ідеї "статуса іноагента" в нашій країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Мін'юсту оцінив прийнятність ідеї "статуса іноагента" в нашій країні

Міністру не подобається така ідея, але підтримує прозоре регулювання медіа

12 вересня 2021, 19:12
Поділіться публікацією:

Міністру юстиції України Денису Малюсці не подобається ідея втілення статусу "іноагента" в Україні. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Дом". 

Голова Мін'юсту оцінив прийнятність ідеї "статуса іноагента" в нашій країні

Денис Малюська, фото "Слово і діло"

Денис Малюська назвав таку ідею неприйнятною, оскільки зараз Україна знаходиться не в тих умовах.

"Мені не подобається ідея "іноземних агентів". Повинно бути загальне, зрозуміле регулювання бізнес-діяльності, медіа та іншого. Це регулювання має бути прозорим. Тому що ідея іноземних агентів була просто перекручена Росією на своїй території. Це перетворилося на банальне переслідування опозиції. І будь-яка організація, яка не задовольняє Кремль, оголошується іноземним агентом і переслідується", – сказав міністр.

За його словами, треба працювати над боротьбою з російським впливом, а не окремими людьми та медіа в Україні. Приміром, деякі заходи передбачені законом. Це можуть бути обмеження, які встановлені для олігархів та бізнесу. Також, наголошує міністр юстиції, для регуляції медіа достатньо антимонопольного регулювання, регулювання лобістської діяльності та проведення судової реформи. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, чого Міністра юстиції не любить Єрмак. Очільник Мін'юсту Малюська жартома відповів на запитання, за що керівник Офісу президента Андрій Єрмак його не любить, мовляв, він і не повинен був його любити, бо вони не "сімейна пара". Глава Мін'юсту додав, що президент підтримує кожного міністра, який знаходиться на своїй посаді. Адже коли "заходили" на посади, ще з самого початку, було погодження з президентом і презентація свого плану дій. 

Також Міністр Юстиції повідомляв, кого можуть зарахувати до олігархів. Він наголосив, що у влади немає наміру включати в список олігархів тих, у кого активів на межі 83 млн доларів.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини