Головна Новини Суспільство права людини Експерт розповів, як не попастися на виверти заповзятливих продавців на ринках
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як не попастися на виверти заповзятливих продавців на ринках

Заповзятливі продавці на ринках часто обманюють покупців

6 серпня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Продавці на ринках використовують різні прийоми, щоб заробити на довірливих покупцях обманним шляхом. В ефірі телеканалу "Україна 24" порадами, як не потрапити на гачок базарників, поділився директор "Союзу споживачів України" Максим Несміянов. Про це інформує портал "Коментарі".

Експерт розповів, як не попастися на виверти заповзятливих продавців на ринках

Ринок. Фото: Шпальта

За словами Максима Несміянова, перший виверт, про який багато хто знає, — підкручені ваги. У більшості випадків підприємливі продавці намагаються заховати ваги за купою товару, щоб на них не було добре видно цифр. Несміянов розповідає, що зазвичай він використовує один перевірений спосіб, щоб не попастися на обман, — кладе на ваги свій телефон і, якщо цифри на них є завищеними, тоді у продавця є два виходи — розв'язати питання по-хорошому або ж по-поганому.

"По-хорошому — це мені дають товар на суму різниці або відшкодовують грошима. Щодо поганого — я йду до адміністрації ринку...", — розповів Несміянов.

Другий добре відомий виверт — вас обманюють, обраховуючи на калькуляторі. Експерт радить не полінуватися, дістати телефон, де є калькулятор, і теж перевірити, чи все правильно порахував продавець. Максим Несміянов зазначає, навіть якщо вам ліньки рахувати, головне — дістати калькулятор і вдати, що ви теж рахуєте. Це відлякає продавця "заговорювати вам зуби" і обманювати, вказуючи суму вище, ніж є насправді. Також експерт радить чітко пам'ятати суму, яку ви даєте продавцеві, щоб самостійно спробувати прорахувати здачу за покупку товару.

Читайте також на порталі "Коментарі", що в Україні змінилися ціни на овочі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини