Головна Новини Суспільство права людини Дві третини українців не готові брати участь у будь-яких акціях протесту - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві третини українців не готові брати участь у будь-яких акціях протесту - опитування

У регіональному розрізі найнижчий рівень готовності до протестів – у Східному регіоні

14 січня 2022, 04:35
Поділіться публікацією:

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), оприлюдненого у четвер, 13 січня, менше третини українців готові брати участь у будь-яких акціях соціального протесту. Це найнижчий показник протягом останніх 12 років, зазначають соціологи.

Дві третини українців не готові брати участь у будь-яких акціях протесту - опитування

Протести - фото з відкритих джерел

"В акціях протесту готові брати участь 32,4 відсотка дорослих мешканців України, у тому числі 15,7 відсотка українців бачать свою участь у виборчій кампанії як форму протесту, 11,3 – у санкціонованих мітингах та демонстраціях, 10,3 – зборі підписів під колективними зверненнями”, – йдеться у повідомленні КМІС. Порівняно з попереднім роком, готовність до участі в акціях протесту знизилася на 5,6%. Дві третини респондентів не готові протестувати. "Доля тих, хто стверджує, що не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту змінилася з 57 відсотків у 2020 році на 64 відсотки у 2021", — йдеться у прес-релізі.

У регіональному розрізі найнижчий рівень готовності до протестів – у Східному регіоні (69,8 відсотка не готові), найвищий – у Центральному (58 відсотків не готові). У Західному та Південному регіонах ситуація практично не відрізняється – не готові до протестів 65,4 та 66,7 відсотка відповідно. Серед жінок не готові брати участь у протестах 66,8%, серед чоловіків – 59,9%. У міського населення рівень готовності до протестів вищий, ніж у сільського: 34,5% проти 27,9%.

Опитування проводилося 3-11 грудня 2021 серед 2000 респондентів на підконтрольних уряду України територіях методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Вибірка є репрезентативною для дорослого населення. Статистична похибка вбирається у 2,4 відсотка.

Нагадаємо  журналісти і блогери з Узбекистану заявили, що звернувся в правоохоронні органи і спеціальні служби. Їх викликали на розмову через те, що вони висвітлюють масові протести та заворушення у Казахстані. Про це повідомляє узбецька служба Радіо Озодлік. Один із блогерів на умовах анонімності розповів, що заборону на висвітлення подій наклала Служба державної безпеки. Інший блогер додав, що до нього звернулися співробітники спецслужби та дільничний. Вони вимагали від нього письмового пояснення через пости про події у Казахстані. Інший надав розписку, в якій його змусили не висвітлювати те, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандера

14 січня 2022, 06:56

Нужно что бы нуланд печеньку привезла и чайку бодрящего налили, и майдан будет!


Новини