Головна Новини Суспільство права людини Дорого-багато: ув'язнений Запорізького СІЗО викупив всі місця в VIP-камері
commentss НОВИНИ Всі новини

Дорого-багато: ув'язнений Запорізького СІЗО викупив всі місця в VIP-камері

Чоловік заплатив більше 10 тисяч гривень за місяць усамітнення в комфортабельній камері СІЗО за програмою Мін'юсту

3 серпня 2020, 17:30 comments2291
Поділіться публікацією:

Комісія, уповноважена з прав людини, під час чергової планової перевірки в слідчому ізоляторі Запорізької області, виявила, що в рамках експерименту Мін'юсту щодо впровадження платних камер підвищеного комфорту , в одній з них укладений викупив всі місця на місяць вперед. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

Дорого-багато: ув'язнений Запорізького СІЗО викупив всі місця в VIP-камері

Так, камери поліпшеного типу передбачають більш комфортні умови для людей, які не отримали вироку суду, обладнані всіма необхідними для життя електротехнікою, але не передбачають одиночного режиму. Проте чоловік вирішив, що одним з головних переваг "платній ізоляції" — це можливість викупити всі три місця в камері і насолоджуватися самотою і тишею без сумнівного сусідства.

"31 травня 2020 року в Запорізькому СІЗО введений експериментальний проект з облаштування та функціонування камери з поліпшеними умовами, в якій ув'язнені можуть потрапити, заплативши 3410 гривень на місяць. Однак скористатися цією послугою в'язні СІЗО не зможуть, тому що всі три місця в цій камері оплатила одна людина", — розповіли перевіряючі.

Втім, як зазначає омбудсмен, камери підвищеного комфорту в Запорізькому СІЗО далекі від візуальної реалізації проекту: стіни і стеля цих камер покриті грибком і цвіллю. Ув'язнені скаржаться на неналежні комунально-побутові та санітарно-гігієнічні умови (відсутність зливних бачків, зношеність матраців, подушок і ковдри, обмеження доступу до питної води, наявність в камерах тарганів і клопів).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Мін'юсті запустили полуіронічную послугу — продаж сертифікатів на перебування в камері СІЗО підвищеного комфорту . Вартість таких подарункових буклетів залежить від часу (від доби до місяця) і місця ув'язнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини