Головна Новини Суспільство права людини Держдеп США видав паспорт з гендерним маркером X
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп США видав паспорт з гендерним маркером X

Адміністрація США вносить зміни у процедуру отримання паспорта громадянина країни

28 жовтня 2021, 17:47
Поділіться публікацією:

Паспорти, які видаватимуться громадянам США, відтепер матимуть спеціальну гендерну позначку, повідомляє пресслужба Державного департаменту.

Держдеп США видав паспорт з гендерним маркером X

Нед Прайс, офіційний представник Державного департаменту США - скрін відео Twitter

Люди, які ідентифікують себе як небінарних, або інтерсексуальних, або гендерно неконформних осіб, мають можливість вказати гендерну позначку "Х" у паспорті громадянина США. Перший такий документ вже видано, оголосив Нед Прайс (Ned Price), офіційний представник Держдепартаменту. На початку 2022 року планується повністю переробити систему та відповідні форми. Тоді новими можливостями зможуть скористатись усі заявники, які цього потребують. 

Оновлення незабаром з'являться на сайті, де громадяни подають заявки на отримання чи заміну паспорту (див. посилання). Зараз вони можуть за власним бажанням змінити гендерний маркер, обравши один з двох варіантів: М (male — чоловік) або F (female — жінка). Медичні довідки для цього не потрібні.

У червні 2021 р. Державний департамент озвучив заяву, у якій нагадав про прагнення Президента Байдена вживати конкретні дії для захисту прав усіх людей, у тому числі – ЛГБТ+. Додавання нового гендерного маркера – технологічно складний процес і вимагає часу для масштабних системних оновлень.

Нед Прайс підсумував:

"З нагоди видачі цього паспорта я хочу ще раз підтвердити прихильність Державного департаменту заохочувати свободу, гідність і рівність усіх людей, включаючи ЛГБТ+".

Рейтинг толерантності, опублікований за посиланням, показує ставлення громадян європейських країн до спільноти ЛГБТ+. Україна у цьому рейтингу знаходиться на 39 місці з 49. Найтолерантнішими є жителі Мальти, Бельгії, Люксембургу та Португалії, найнетерпиміші – Росія, Вірменія, Туреччина та Азербайджан.

Видання "Коментарі" раніше розповідало своїм читачам про те, як у США переможницею конкурсу краси стала трансгендерна особа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини