Головна Новини Суспільство права людини Чого не варто говорити під час співбесіди, щоб отримати роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого не варто говорити під час співбесіди, щоб отримати роботу

Співбесіди є дуже важливою частиною пошуку роботи

23 грудня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Пошуки роботи важко назвати чимось приємним і легким, тому підготували вам кілька дійсно корисних порад для співбесід. Так ваші шанси на вакансію будуть значно вищими. Співбесіди є дуже важливою частиною пошуків роботи, адже саме від неї залежить, чи ви отримаєте місце у компанії. Але мало хто готується серйозно до зустрічі з потенційним роботодавцем, припускаючи багато поширених помилок. Тож у телеграм-каналі Психологічна підтримка розповіла, про що говорити, аби збільшити шанси на працевлаштування.

Чого не варто говорити під час співбесіди, щоб отримати роботу

Робота (фото з відкритих джерел)

Чого не варто говорити під час співбесіди:

Негатив про попередню компанію та команду. Якщо у вас запитають, чому ви звільнилися або які стосунки були у минулому колективі, постарайтеся уникати емоційності та говоріть загальними фразами.

Гострі теми. Краще наголосити на професійних досягненнях та вміннях, а не обговоренні політичних та релігійних переконань, а також ситуацій, які можуть бути конфліктними.

"Я не знаю". Ця фраза є найжахливішою помилкою, адже є найкращі варіанти відповіді. Звичайно, ніхто не каже брехати і щось вигадувати, але включити критичне мислення і спробувати знайти вирішення проблеми все ж таки не зайве.

Про особисті проблеми. Вас оцінюють як професіонала своєї справи, а не намагаються подружитися з вами. Тому про особисті обставини можна згадати лише у тому випадку, якщо вони можуть безпосередньо вплинути на якість вашої роботи.

"Я готовий виконувати будь-які завдання". Ця фраза свідчить про відчай чи байдужість, а це не підходить для ідеального кандидата.

Нагадаємо, спеціалістами Київського міського центру зайнятості на семінарах (вебінарах) та тренінгах, що проводяться щотижня, навчають безробітних, як побудувати ефективну співбесіду, акцентуючи увагу на особливостях спілкування онлайн, з урахуванням вітчизняного та іноземного досвіду.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини