Головна Новини Суспільство права людини Це важливо знати кожному перед походом в магазин, щоб не бути обдуреним
commentss НОВИНИ Всі новини

Це важливо знати кожному перед походом в магазин, щоб не бути обдуреним

Завжди відстоюйте свої права - за вас цього ніхто не зробить

10 серпня 2021, 23:05
Поділіться публікацією:

Найчастіше більшість покупців в магазинах, супермаркетах не ознайомлені зі своїми правами і тому погоджуються з усіма правилами та вимогами, які виставляє адміністрація, касири, продавці, охоронці. В результаті довірливі люди втрачають свої гроші, а також можливості скористатися своїми законними правами. Як інформує портал "Коментарі", в тому, що не мають права заборонити покупцям в магазинах, розбиралося видання "Radiotrek".

Це важливо знати кожному перед походом в магазин, щоб не бути обдуреним

Супермаркет. Фото: finance.lg.ua

Перше правило стосується зіпсованого товару. Розбиті яйця, пляшка пива, розірвана упаковка чіпсів — псування товару не повинно бути відшкодовано за рахунок коштів покупців. Особливо, якщо псування товару сталося через неправильну розкладку його на прилавку. За статтею 332 Цивільного Кодексу України, покупець не повинен відшкодовувати збитки. Ще одне питання стосується фото-і відеозйомки. Ніхто не має права вам заборонити проводити відеозйомку в магазині. Всім тим, хто проти можна з упевненістю нагадувати про те, що є стаття 34 Конституції України, яка як раз на стороні кожного, хто збирає і поширює інформацію. Також є ще момент щодо перевірки сумок. Насправді охорона не має права перевіряти ваші речі. Таке право може бути тільки в присутності поліції. Також ви не зобов'язані залишати свої речі в камерах схову, де адміністрація не несе відповідальності за ваші речі.

Покупцям не потрібно забувати про те, що у них є законні 2 тижні з дня покупки товару, коли можна його повернути і причина може бути абсолютно будь-яка. Напевно, кожен хоча б раз потрапляв в ситуацію, коли на ціннику одна ціна, а на касі вам кажуть іншу, найчастіше вище. В такому випадку можна вимагати сплатити ту ціну, яка вказана на ціннику, адже не ваші проблеми, що магазин не встиг оновити цінники, які і є документом для кожного покупця. Ну і ще один момент, який також траплявся в житті багатьох, коли вам говорили, що товар чіпати не можна. Насправді такої заборони бути не може. Згідно ч. 2 ст. 700 Цивільного кодексу України, покупець має право до укладення договору купівлі-продажу оглядати товар.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — стало відомо які товари сільського господарства стало нерентабельно виробляти в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини