Головна Новини Суспільство права людини Будинки та квартири примусово відключають від гарячої води: чи готова Україна до опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Будинки та квартири примусово відключають від гарячої води: чи готова Україна до опалювального сезону

Чи готова Україна до опалювального сезону: ситуацію прокоментував Олег Попенко

3 жовтня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Підготовка до опалювального сезону в Україні тривають, однак у деяких випадках не покращують якість комунальних послуг, а просто їх відключають. Про таку практику розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, повідомляє портал “Коментарі”.

Будинки та квартири примусово відключають від гарячої води: чи готова Україна до опалювального сезону

Ілюстративне фото


“Вчора їхав до Києва, і у прямому ефірі слухаю засідання Лубенського виконкому. Одне з питань на нього було винесено та проголосовано про відключення від гарячої води трьох багатоквартирних будинків. Набрав Лубни теплокомуненерго та з'ясував ситуацію”, — написав він. 

Виявилося, що у цих 3 будинках 236 квартир, з них за останні кілька років 86 вже відмовилися від гарячої води, але згідно з рішенням виконкому відключать ще 150 квартир у зв'язку з неможливістю подачі її до будинків.

“Тобто. 150 сімей, це як мінімум 400 осіб у м. Лубни залишаться без гарячої води у найближчий опалювальний сезон. 150 сімей повинні знайти у своїх мізерних сімейних бюджетах 10 000 грн, щоб купити бойлер та встановити його. Це все, що ви повинні знати про підготовку в Україні до опалювального сезону”, — зазначив експерт. 

Олег Попенко наголосив, що з одного боку, лунають переможні реляції від Кабміну про 83% підготовки до опалювального сезону, а з іншого боку 150 квартир відключають від гарячої води.

“І це тільки те, що я почув по радіо. Адже таких випадків у всій Україні сотні. Запоріжжя та Кривий Ріг давно без гарячої води, Світловодськ так і не вирішив своє питання з приватною ТКЕ компанією, яка так і не закрила свої мільйонні борги за газ, і як вони будуть подавати тепло до міста це велика загадка”, — зазначив він. 

Олег Попенко переконаний, що готовність до опалювального сезону це не цифри у звітах Кабміну чи словах депутатів, “це реальні вбиті котельні, десятки тисяч кілометрів труб, які потрібно поміняти, і багатоквартирні будинки, які чим далі, тим старіші, а ще й мільярди боргів”.

“І як показує ситуація в Україні справжнього до ОЗП ми взагалі не готові. Щоб там хтось не говорив”, — підсумував експерт.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що коли у Києві стартує опалювальний сезон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини