Головна Новини Суспільство права людини Бронювання від мобілізації суттєво переглянуть: Кабмін призначив масштабні перевірки
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронювання від мобілізації суттєво переглянуть: Кабмін призначив масштабні перевірки

Однак виконавців грантових проєктів від міжнародних партнерів перевіряти не будуть

сьогодні, 15:23
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України призначив масштабні перевірки підприємств, які мають право бронювати працівників. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на постанову уряду, ухвалену 22 жовтня.

Бронювання від мобілізації суттєво переглянуть: Кабмін призначив масштабні перевірки

Ілюстративне фото

У постанові йдеться про проведення повторної перевірки підприємств, які мають право на бронювання своїх працівників від мобілізації.

Відповідно до документа, які були визнані критично важливим, повторно перевірять на відповідність всім критеріям. Серед них:

  • своєчасна сплата податків;

  • достатній рівень прибутку;

  • реальна важливість для економіки та життєзабезпечення населення.

За результатами перевірки будуть ухвалювати рішення або ж про відповідність підприємства критично важливим критеріям для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, або ж про невідповідність.

Якщо у ході перевірки з'ясується, що підприємство не відповідає всім необхідним вимогам, у нього заберуть статус "критично важливого", а отже воно вже не зможе бронювати своїх працівників від мобілізації.

Варто зауважити, що нововведення не торкнуться виконавців грантових проєктів від міжнародних партнерів. Вони зберігають право бронювати до 100% співробітників і без всіляких додаткових перевірок.

Нагадаємо, що у додатку “Дія” з 20 жовтня призупинили можливість бронювання працівників від мобілізації. Ця функція буде недоступною до 15 листопада. Бронювання є недоступним у зв'язку із проведенням аудиту.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чому ТЦК мобілізує чоловіків, попри наявність бронювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини