Головна Новини Суспільство права людини Білла Гейтса звинувачують у сексуальних домаганнях: Microsoft найняла юридичну компанію для розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Білла Гейтса звинувачують у сексуальних домаганнях: Microsoft найняла юридичну компанію для розслідування

Microsoft наймає зовнішніх юристів для перегляду заяв щодо сексуальних домагань, включаючи розгляд звинувачень проти Білла Гейтса

14 січня 2022, 16:36
Поділіться публікацією:

Рада Microsoft оголосила в четвер, 13 січня, що найняла зовнішню юридичну фірму для розслідування того, як вона бореться із сексуальними домаганнями. Про це повідомляє Insider.

Білла Гейтса звинувачують у сексуальних домаганнях: Microsoft найняла юридичну компанію для розслідування

Засновник Microsoft Білл Гейтс - Insider

У прес-релізі ради стверджується, що обрана фірма "Арент Фокс" проведе огляд політики компанії щодо сексуальних домагань і гендерної дискримінації.

Згідно з прес-релізом, у звіті "Арент Фокс" будуть узагальнені будь-які розслідування сексуальних домагань проти членів ради директорів Microsoft та її команди вищого керівництва .

Це включатиме звинувачення, висунуті проти Білла Гейтса, йдеться у заяві.

У травні 2021 року газета Wall Street Journal повідомила, що члени правління Microsoft розпочали розслідування щодо Гейтса в 2019 році після того, як співробітниця сказав, що мала з ним сексуальні стосунки. 

"У другій половині 2019 року Microsoft почула занепокоєння, що Білл Гейтс намагався розпочати інтимні стосунки зі співробітницею компанії в 2000 році. Комітет ради розглянув занепокоєння за допомогою сторонньої юридичної фірми, щоб провести ретельне розслідування. Протягом цього розслідування Microsoft надала широку підтримку співробітниці, яка висловила занепокоєння", — йдеться у заяві Microsoft.

Гейтс пішов з правління Microsoft у 2020 році до завершення розслідування. Прес-секретар Гейтса сказав Insider, що його рішення піти у відставку "ніяким чином не пов'язане з цим питанням".

"Арент Фокс" "оцінить кроки, які були вжиті для притягнення до відповідальності співробітників, включаючи керівників, за сексуальні домагання або гендерну дискримінацію", — йдеться в заяві ради.

Розслідування було викликано пропозицією акціонерів, яка була прийнята на щорічних зборах акціонерів Microsoft у листопаді, з вимогою провести "незалежне та прозоре" розслідування звинувачень у сексуальних домаганнях та дискримінації.

"Звіти про неналежні стосунки Білла Гейтса та сексуальні авантюри щодо співробітників Microsoft лише посилили занепокоєння, поставивши під сумнів культуру, встановлену вищим керівництвом, і роль ради, що притягує винних до відповідальності", – йдеться у заяві.

Розгляд "Арент Фокс" завершиться звітом, який має бути оприлюднений співробітникам, акціонерам і громадськості навесні цього року, повідомляє рада директорів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", зірка китайського тенісу Пен Шуай заявила, що ніколи нікого не звинувачувала в сексуальному насильстві, і що публікація в соціальних мережах, яку вона опублікувала на початку минулого місяця, була неправильно зрозуміла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини