Головна Новини Суспільство права людини Бердянську виправну колонію ліквідують через знущання над ув'язненими (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бердянську виправну колонію ліквідують через знущання над ув'язненими (фото)

Таке рішення прийняв Комітет з прав людини після ознайомлення з ситуацією на місці

12 липня 2021, 18:39
Поділіться публікацією:

Комітет з питань прав людини рекомендував Міністерству юстиції ліквідувати "Бердянську виправну колонію №77" за систематичне порушення прав ув'язнених. Про це сьогодні, 12 липня, повідомили в новинному центрі Верховної Ради України. 

Бердянську виправну колонію ліквідують через знущання над ув'язненими (фото)

Члени Комітету з прав людини відвідали Бердянську виправну колонію №77, фото rada.gov.ua

9 липня Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин провів виїзне засідання в місті Бердянську на Запоріжжі. Моніторинговий візит до місцевої виправної колонії був викликаний повідомленням про знущання над засудженими, тому його члени перевіряли умови утримання і стан дотримання їхніх прав.

Бердянську виправну колонію ліквідують через знущання над ув'язненими (фото)  - фото 2

Як повідомив Голова Комітету з прав людину Дмитро Лубінець, засідання Комітету вперше відбулося безпосередньо в колонії. За його словами, Бердянська виправна колонія №77 стала сумновідомою за системні порушення та знущання над ув'язненими з боку персоналу закладу. Такі дії працівників карної системи Дмитро Лубінец назвав "недопустимими".

Моніторинг виявився несприятливим для працівників цього місця позбавлення волі. Після всебічного вивчення стану справ у колонії, Комітет вирішив рекомендувати Міністерству юстиції дотримуватися цьогорічного весняного рішення його відомства та "здійснити необхідні заходи щодо подальшої ліквідації" держустанови №77. Також, усю зібрану членами Комітету інформацію щодо порушень прав ув'язнених у Бердянській виправній колонії передадуть правоохоронцям. Ймовірно, можуть бути порушені карні справи проти працівників виправного закладу.

Бердянську виправну колонію ліквідують через знущання над ув'язненими (фото)  - фото 3

Нагадаємо, видання "Коментарі" писало про те, що "рюкзаки Авакова" шили саме у колоніях, причому за "смішні гроші".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини