Головна Новини Суспільство історія Замок Шинон: фортеця святого Георгія та резиденція королів
commentss НОВИНИ Всі новини

Замок Шинон: фортеця святого Георгія та резиденція королів

Замок Шамбор вражає своєю величчю та розмірами

23 травня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Замок Шинон, розташований у мальовничому місті Шинон біля річки В'єнна, є одним із перлин Луарської долини. Стіни цього монумента височіють дома древніх римських укріплень, кожна кам'яна кладка замку зберігає у собі верстви вікових історій, що відбивають мінливість і мінливість часів.

Замок Шинон: фортеця святого Георгія та резиденція королів

Повернення до величі: відродження замку Шинон

Ранні Роки та Зародження Легенди

Замок почав своє існування в далекому 954 році, коли граф Блуа Тібо Шахрай вибрав це стратегічне місце для будівництва гірського укріплення. Спочатку тут виникла кам'яна фортеця, яка невдовзі перетворилася на потужну оборонну структуру, замінивши попередні дерев'яні споруди. До 1044 року замок перейшов до Жофрея Мартеля, герцога Анжуйського, який значно розширив його, створивши оборонний комплекс, що включає Середній замок і замок Кудре.

Замок Шинон: фортеця святого Георгія та резиденція королів - фото 2

Ера Плантагенетів та Великі Будівництва

Коли Генріх II Плантагенет, король Англії та нащадок Анжуйських герцогів, взяв замок під свій контроль, він ґрунтовно переосмислив і розширив східну частину фортеці, перетворивши її на фортецю святого Георгія. У період його правління та правління його нащадків до 1205 року, замок зазнав значних змін: були зведені нові вежі, каплиця та млина.

Шинон у Центрі Королівської влади

З появою наслідного принца Карла, який встановив у Шиноні свою резиденцію, замок став свідком ключових моментів французької історії. В 1429 саме тут відбулася історична зустріч Карла з Жанною д'Арк, яка надихнула його на відновлення своїх прав на трон. Після його коронації під ім'ям Карла VII, Шинон перетворився на центр королівської влади.

Спадщина та Реставрація

До XVII століття замок перейшов у власність кардиналу Рішельє, який, на жаль, зруйнував багато його чудових будівель. Проте, починаючи з 1854 року, замок Шинон переживає своє відродження. Реставраційні роботи, спрямовані на відновлення королівських покоїв за оригінальними кресленнями та облаштування інтер'єрів копіями старовинних меблів, дали нове життя цій чудовій пам'ятці історії.

Замок Шинон, що стоїть на межі часів, продовжує захоплювати своєю красою та історичною значимістю, залучаючи туристів з усього світу, які бажають торкнутися живої історії Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини