Головна Новини Суспільство історія Таємниці Шеверні: епоха романтики та трагедій у серці Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємниці Шеверні: епоха романтики та трагедій у серці Франції

Жива історія Шеверні: музей просто неба

21 травня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Замок Шеверні (фр. Château de Cheverny) зберігає в собі багатовікову історію, оповиту містичними легендами про кохання, зраду та помсту. Однією з найяскравіших сторінок його історії є романтична та трагічна сага про шлюб Анрі Гюро, пана замка, та Франсуази Шабо, яка одружилася у віці всього 11 років у 1599 році.

Таємниці Шеверні: епоха романтики та трагедій у серці Франції

Традиції та мисливські захоплення у замку Шеверні

Проводячи більшу частину часу Парижі на службі у короля Генріха IV, Гюро рідко з'являвся у замку. Випадок, що трапився під час одного з його рідкісних візитів додому, покритий похмурими фарбами. За легендою, король Генріх IV на придворному заході необережно позначив зраду Гюро, що штовхнуло графа на швидке повернення до Шеверні. В результаті Гюро виявив свою молоду дружину в обіймах коханця. Спалах гніву призвів до того, що коханця було вбито, а Франсуаза, поставлена перед вибором між смертю від отрути чи шпаги, вибрала отруту. Король, обурений поведінкою свого підданого, вигнав Гюро з королівського двору.

Таємниці Шеверні: епоха романтики та трагедій у серці Франції - фото 2

Замок, незважаючи на свою бурхливу історію, залишався в руках сім'ї Гюро де Вібрей з незначними перервами понад 600 років. На сьогоднішній день у замку функціонує музей, що представляє унікальну колекцію меблів та предметів інтер'єру Людовіка XIII. У правому крилі замку, недоступному відвідувачам, продовжують жити нащадки засновників.

З погляду архітектури, замок Шеверні виділяється своїм суворим симетричним дизайном та витонченістю. Облицьований місцевим вапняком, який згодом стає тільки світлішим і міцнішим, замок сяє на тлі зелених пагорбів.

Таємниці Шеверні: епоха романтики та трагедій у серці Франції - фото 3

З жовтня до березня у замку проводяться виїзди на традиційне псове полювання, що дозволяє відвідувачам відчути дух середньовіччя. Ці заходи включають полювання на конях з використанням гончаків, звуків мисливських рогів та традиційної церемонії годування зграї. Після полювання учасники можуть насолодитися місцевим вином, яке славиться своєю чудовою якістю з 16 століття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини