Головна Новини Суспільство історія Помер болівійський генерал, який захопив Че Гевару
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер болівійський генерал, який захопив Че Гевару

Прадо Салмон очолив військову операцію за підтримки США, яка захопила аргентинського комуністичного революціонера.

11 травня 2023, 18:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Болівійський генерал Гарі Прадо Салмон, який зміг схопити найпопулярнішого революціонера 20 століття Ернесто "Че" Гевару у 1967 році, помер на початку травня у віці 84 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Помер болівійський генерал, який захопив Че Гевару

Прадо Салмон, який захопив Ернесто Че Гевару. Фото з відкритих джерел

Че Гевара був відправлений своїм другом Фіделем Кастро до Болівії, щоб розпочати комуністичну революцію, подібну до тієї, що відбулась на Кубі. Болівія мала стати першою країною, захопленою комуністами на південноамериканському континенті, а згодом революційні спалахи мали відбутись в інших країнах континенту.

Прадо Салмон був капітаном, коли після навчання в спецназі США почав переслідувати загін Че Гевари. Революціонер 7 жовтня 1967 року був поранений у ногу та потрапив у пастку в болівійських джунглях. 8 жовтня Че Гевара вигукнув, що готовий здатись. Він сказав болівійським солдатам не стріляли, тому що живий він коштує більше, ніж мертвий.

Салмон схопив Че Гевару і готувався відправити його до США, де революціонера мали допитати. Проте президент Болівії Рене Баррієнтос вирішив, що Че Гевара має померти. Один з болівійських солдатів застрелив його вранці 9 жовтня 1967 року.

Парламент Болівії проголосив Гарі Прадо Салмон національним героєм за участь у захопленні Че Гевари. Син Прадо Салмона у соцмережах наголосив, що для батька захоплення Че Гевари не було найважливішою справою у житті. Це був лише внесок у те, "щоб збройні сили стали демократичною інституцією, яка б поважала конституцію та закони".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голлівудський актор помер рік тому, однак лікарі назвали причину смерті лише зараз.

Також "Коментарі" писали про нідерландську поліцію, яка знайшла тіло 100-річного чоловіка в холодильнику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини