Головна Новини Суспільство історія Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка

З моменту винаходу танків, військові та інженери почали експериментувати над їх функціоналом та зовнішнім виглядом.

22 жовтня 2023, 15:55 comments1058
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Танки – одна з найбільш вражаючих конструкцій військових, а інженери, які шукали вдосконалення створили напрочуд чудернацькі машини. У результаті цих експериментів людство отримало ряд найдивніших танків у своїй історії.

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка

Найдивніші танки в історії. Фото з відкритих джерел

Танки почали розробляти в 1910-х роках, тобто у період до Першої світової війни. Першим танком, який взяв участь у бойових діях виявився британський важкий танк Mark I. Хоч він був громіздким та повільним, але вже тоді військові побачили великий потенціал у цій техніці. Невдовзі інженери почали створювати неймовірну кількість танків різного призначення.

Прогрєв-Т

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка - фото 2

Прогрев-Т — це дослідний зразок радянської машини на базі танка Т-54. Найбільш незвичайним елементом цієї машини часів холодної війни була її вежа, а саме реактивний двигун з літака МІГ-15. Основне завдання цього танка — підривати міни. З реактивного сопла танка випускалося під тиском розжарене повітря, яке здувало міни на своєму шляху. У 1963 році танк пройшов випробування, однак його не взяли на озброєння, адже він виявився дорогим в експлуатації.

А-40 (літаючий танк)

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка - фото 3

А-40 – був створений в СРСР українсько-радянським конструктором Олегом Антоновим. Головною перевагою літаючого танка мало стати те, що за допомогою крил він міг швидко потрапляти на лінію фронту. Фактично А-40 – це гібрид планера та танка Т-60. Танк випробували кілька разів, однак виявилось, що в СРСР не знайшлось достатнього літака, який міг би піднімати у повітря 60-тонну конструкцію. Після кількох польотів танк піднявся на висоту 40 м, однак цього було недостатньо, тому проєкт закрили.

Sherman T10

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка - фото 4

Sherman T10 – ще один танк, який був переобладнаний американцями з популярної у Другій світовій війні моделі Sherman 4. Основним завданням танка було знищення мін, крім того, Sherman T10 мав бути на дистанційному керуванні. Однак у США вирішили відмовитись від цього проєкту.

Praying Mantis (танк-богомол)

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка - фото 5

Британські військові намагались створити конструкцію, яка б могла користуватися перевагами під час боїв у містах. Таким рішенням став танк-богомол. Він мав низьку посадку, яка дозволяла ховатись танку за стінами. Однак головною особливістю Praying Mantis стала кулеметна вежа, яка могла підніматись на кілька метрів і таким чином обстрілювати позиції ворога. Попри цікаві ідеї, танк виявися незручним у користуванні та не отримав масового виробництва.

 Об'єкт 279 (Ядерний танк)

Найдивніші танки в історії: від летючого до ядерного танка - фото 6

Ще один радянський танк, який побудували в епоху холодної війни. Завданням цієї незвичайної машини було діяти на передовій і розбивати сили противника. Танк був оснащений чотирма гусеницями, які мали полегшити рух на складній місцевості. Корпус танка мав еліптичну форму та підвищену товщину броні. За задумом радянських інженерів такі характеристики мали б рятувати танк від бронебійних снарядів, а також бути захищати від перекидання у разі хвиль від можливого ядерного вибуху.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль показав свій новий супертанк. Він має футуристичні технології на основі штучного інтелекту.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині побудують найсучасніший танк у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини