Головна Новини Суспільство історія Лист Катерини Другої про необхідність вакцинації продано за велику суму на аукціоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лист Катерини Другої про необхідність вакцинації продано за велику суму на аукціоні

Лист Катерини Другої про необхідність вакцинації продали на аукціоні разом із портретом імператриці

3 грудня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Лист російської імператриці Катерини Другої про важливість вакцинації від чорної віспи та її портрет художника Дмитра Левицького викликав справжній ажіотаж під час торгів на аукціоні. У результаті її лист придбали за 951 тисячу фунтів стерлінгів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє інформаційний ресурс аукціонного будинку MacDougalls's.

Лист Катерини Другої про необхідність вакцинації продано за велику суму на аукціоні

Катерина Друга. Фото: snob.ru

Спочатку лот оцінювався в 1,2 мільйона фунтів стерлінгів. Новий володар портрету імператриці, а також її листи побажав не розкривати ім'я для громадськості.

Адресом листа Катерини Другої був генерал-фельдмаршал граф Петро Румянцев. Своє послання правителька адресувала, коли вирушала до Криму. У своєму листі Катерина Друга звернула увагу на важливість своєчасно охопити усі верстви населення вакцинацією, щоб не допустити поширення віспи. У MacDougalls's наголосили, що цей лист є першим офіційно підтвердженим документом про те, що у Росії стартувала масова вакцинація проти пандемії. На листі стоїть дата 20 квітня 1787 року.

Керівник аукціонного будинку MacDougalls's Катерина МакДугалл пояснює важливість листа Катерини Другим у тому, що він проливає світло на багато історичних подій, що відбувалися на той час у Росії. Зокрема, на те, чи точилася боротьба з віспою, які методи використовували. Це дуже актуально сьогодні, коли світ зіткнувся з новою пандемією і бореться з нею шляхом вакцинації. У 1787 році російська імператриця стала першою людиною в Росії, яка отримала щеплення проти віспи. Катерина Друга вирішила зробити щеплення, коли вже в Росії та Європі щосили вирувала епідемія. Було дуже багато померлих.

Читайте також на порталі "Коментарі" – причину випадків тромбозу після вакцини AstraZeneca – встановлено: вчені зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини