Головна Новини Суспільство історія Колоритне рибальське містечко Сет та його унікальна спадщина
commentss НОВИНИ Всі новини

Колоритне рибальське містечко Сет та його унікальна спадщина

Рибальське містечко стало шикарним курортом

24 травня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:

Сет, мальовниче містечко, розташоване між Середземним морем і дрібною болотистою лагуною То, своїм процвітанням завдячує знаменитому Лангедокському каналу (Південному каналу). Побудований у XVII столітті, цей канал поєднав Сет та Тулузу, перетворивши містечко на важливий рибальський порт. Після урочистого відкриття каналу тут почали селитися французькі та італійські рибалки, що сприяло розвитку рибної промисловості. Сьогодні Сет вважається найбільшим рибальським портом французького Середземномор'я, що спеціалізується на лові тунця, анчоусів та сардин, а також на розведенні устриць у лагуні Етан-де-То.

Колоритне рибальське містечко Сет та його унікальна спадщина

Сет — французьке місто між морем та озером

Колоритне рибальське містечко Сет та його унікальна спадщина - фото 2
Архітектура Сета часто викликає захоплення завдяки своїй схожості з Венецією. Місто, відоме як "Лангедокська Венеція", наповнене каналами, кольоровими фасадами будинків, симпатичними містками та безліччю човнів та яхт. Однією з головних визначних пам'яток є старовинна капела Нотр-Дам-де-ля-Салет, розташована на вершині гори Сен-Клер. Звідси відкривається чудовий краєвид на Сет та його околиці. Поруч із капелою знаходиться стародавній цвинтар моряків, де похований місцевий уродженець, художник Поль Валері.

Сет особливо жвавий у серпні, коли на великому каналі проводяться традиційні човнові бої, що влаштовуються у місті з XVII століття. Ці змагання збирають безліч глядачів та надають місту особливої атмосфери свята.

Колоритне рибальське містечко Сет та його унікальна спадщина - фото 3

Продовжуючи досліджувати Сет, можна виїхати до піщаної коси, де море сусідить із залізницею. Пляжі тут вважаються дикими, але їхній дрібний і приємний пісок, а також плавний вхід у море роблять їх популярними серед туристів. Автомобілі залишають прямо на узбіччі, що надає додаткову невимушеність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини