Головна Новини Суспільство історія Історик: 83 роки тому відбулася подія, що має безпосереднє відношення до сучасної України
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик: 83 роки тому відбулася подія, що має безпосереднє відношення до сучасної України

30 вересня 1938 року в результаті Мюнхенської змови Європа і Німеччина поділили Чехословаччину

30 вересня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

83 роки тому відбулася подія, яка має безпосереднє символічне відношення до сучасної України. 30 вересня 1938 року в результаті Мюнхенської змови Європа і Німеччина поділили Чехословаччину. Поділили заради благої мети: миру в Європі і економічної стабільності. Німці забрали Судети, Польща — Тешен, Угорці — Закарпаття. Українцям особливо болюча ця історія, оскільки ці події перегукуються з боями за відновлення Карпатської України. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише історик і політолог Віктор Таран.

Історик: 83 роки тому відбулася подія, що має безпосереднє відношення до сучасної України

Мюнхенський зговір Фото з відкритих джерел

Він зазначає, коли почалася агресія, європейські лідери закрили очі на відкриту агресію з боку Гітлера. Вони всі почали одночасно тиснути на Чехословаччину, вимагаючи від неї капітулювати. Однак потурання агресору не зупинило початок Другої світової війни. Наступною жертвою стала саме Польща, Франція та інші країни Європи. Вина в цій трагедії лежить рівномірно на всіх. Також це вина лідерів Європи — Англії і Франції, які потурали агресору, думаючи, що це його зупинить, потрібно лише його задобрити, щоб вгамувати його апетит. Також це відповідальність Польщі та Угорщини, які, немов стерв'ятники, напали на слабку країну. Також це вина СРСР, який зайняв пасивну позицію. Ну, і звичайно на Німеччині, яку очолював Адольф Гітлер.
"Історія має звичку повторюватися... Головне не наробити ті ж помилки, оскільки це призведе до ще гірших наслідків ніж 80 років тому ...", — зазначив Віктор Таран.
Читайте також на порталі "Коментарі" - в ніч з 21 на 22 вересня перестало битися серце видатного гетьмана, якого Москва назвала зрадником. Іван Мазепа став для України справжнім героєм та патріотом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини