Головна Новини Суспільство історія Чоловік знайшов фрагмент золотої корони, яка належала британським королям 400 років тому (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік знайшов фрагмент золотої корони, яка належала британським королям 400 років тому (Фото)

Фрагмент корони оцінюють в 2,5 мільйона доларів

1 лютого 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Шукач скарбів та любитель історії Кевін Дакетт знайшов фрагмент золотої корони, який має надзвичайну цінність. Про це повідомило видання The Sun.

Чоловік знайшов фрагмент золотої корони, яка належала британським королям 400 років тому (Фото)

Чоловік знайшов частину корони британських королів - як вона виглядає. Фото: wikimedia.org

Давню річ було знайдено в британському графстві Нортгемптоншир з допомогою звичайного металошукача. Виявляється цей фрагмент вважали втраченим майже чотириста років тому.

Невелика золота фігурка оцінюється у 2,5 мільйона доларів. Фрагмент виготовлений у вигляді постаті маленького монарха, розміром 6 сантиметрів.

За словами британських істориків, знахідка раніше прикрашала корони відомих та могутніх монархів. Серед них Генріх VIII та його нащадки — Едуард VI, Марія I, Карл I, Єлизавета I, Яків I.

Історичні події склалися таким чином, що останнього власника прикраси Карла I стратили. Йому відрубали голову, а його корону розплавили. Відповідно фігурка вважалася втраченою навіки.

Кевін Дакетт передав деталь корони до Британського музею на зберігання.

Чоловік знайшов фрагмент золотої корони, яка належала британським королям 400 років тому (Фото) - фото 2

Нагадаємо, що французькі науковці виявили у родовому древі Джозефа Байдена київських князів. Виявляється, що в списку предків сорок шостого президента Америки числяться Рюриковичі. Окрім того, в родоводі Байдена знайшли й польських аристократів. Про давніх предків Джо Байдена читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський Франциск планує запровадити ще одне свято. Франциск заявляє, що до основних свят потрібно додати день для вшанування бабусь та дідусів. Священнослужитель аргументує свою думку та переконує, чому це свято дійсно потрібне. Деталі такого рішення читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини