Головна Новини Суспільство історія Чи справді Корбан очолює “Штаб оборони Дніпра та області”
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Корбан очолює “Штаб оборони Дніпра та області”

Геннадій Корбан мав доступ до військових таємниць

14 вересня 2022, 18:14
Поділіться публікацією:

 Не передбачений законодавством орган був створений міським головою Дніпра Борисом Філатовим. Фейковий “Штаб оборони” розпорядився коштами міського бюджету на 105 млн гривень. Геннадій Корбан мав доступ до військової таємниці та на власний розсуд розпоряджався коштами міського бюджету, очолюючи фейковий “Штаб ради оборони Дніпра”. Про це  пише “Апостроф”.

Чи справді Корбан очолює “Штаб оборони Дніпра та області”

Геннадій Корбан (фото з відкритих джерел)

Як зазначає видання, 28 лютого розпорядження про створення “Ради оборони Дніпра” видав міський голова Дніпра Борис Філатов. Підстав на це очільник міста не мав, адже згідно з законом “Про основи національного спротиву”, такі ради створюються на регіональному рівні, а також – у містах зі спеціальним статусом – Києві та Севастополі. Головою “штабу” фейкової “ради” Філатов призначив свого бізнес-партнера Корбана.

“Рада оборони Дніпра” – це де-юре нелегітимний орган, не передбачений законодавством і утворений одноосібно міським головою, який не мав на це жодних повноважень”, – йдеться у статті.

Водночас, як зауважили в ЗМІ, Корбан як представник фейкової “ради оборони” брав участь у нарадах разом із військовими. Про це свідчить офіційна відповідь керівника Регіонального управління Сил ТрО “Схід” полковника Валерія Курача на запит журналістів “ДніпроTV”. Таким чином, бізнесмен незаконно мав доступ до військової таємниці. Крім того – самовільно розпорядився бюджетними коштами на понад 105 мільйонів гривень.

“Виникають питання до Служби безпеки України, яка не помічала існування незрозумілого органу, що втручається у військове управління. Судячи зі слів Корбана в останніх інтерв’ю: наразі контррозвідка його діяльністю таки зацікавилась. Можливо цей інтерес небезпідставний, особливо, з огляду на те, що західні партнери ще торік висловлювали занепокоєння через існування “регіональних олігархічних мереж”, згадуючи в цьому контексті про Геннадія Корбана. Водночас, британський журналіст Тім Вайт у своєму розслідуванні казав про можливі зв’язки Корбана та Філатова з Росією”, –  йдеться в публікації.

 А дніпровський бізнесмен продовжує стверджувати нібито він керує “Штабом оборони Дніпра”. З огляду на це,  виникає риторичне питання: невже особа, що не має українського громадянства та перебуває за кордоном, і надалі має доступ до даних військових?

“З ким міг зустрічатися бізнесмен за кордоном, перебуваючи поза наглядом українських спецслужб? У вже згаданому розслідуванні Тіма Вайта йшлося про можливу причетність Корбана до Іловайської трагедії у 2014 році, – тодішнього заступника голови Дніпропетровської ОДА називають одним із ініціаторів трагічної для українських добровольців наступальної операції”, –  повідомляє ЗМІ.

Нагадаємо, 18 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про припинення громадянства низки осіб, зокрема – Геннадія Корбана, Ігоря Коломойського та Вадима Рабіновича. Всі вони, за даними президента, крім українського мають паспорти інших держав. 22 липня Корбану відмовили у в’їзді на територію України на підставі недійсного паспорта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини