Головна Новини Суспільство історія Біологи назвали причину, чому нас тягне випити алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

Біологи назвали причину, чому нас тягне випити алкоголь

У своїй науковій роботі дослідники вивчали нейронні сигнали мозку

30 серпня 2021, 00:31
Поділіться публікацією:

Вчені знайшли в мозку групу нервових клітин, які відповідають за прийняття рішень про вживання алкоголю. Біологи з Швеції провели дослідження на тваринах, які були схильні до вживання спиртного. Як пише Science Advances, у своїй науковій роботі дослідники вивчали нейронні сигнали мозку. Спочатку піддослідним щурам видавали спиртне при натисканні на певну кнопку. Потім разом з подачею алкоголю щури отримували удар струмом. Однак близько третини щурів продовжували тиснути на кнопку, попри розряди електрикою.

Біологи назвали причину, чому нас тягне випити алкоголь

Алкоголь (фото з відкритих джерел)

Біологи пояснили, що знайшли невелику ділянку нервових клітин у мозку, які активізувався перед натисканням на кнопку. Ці клітини, розташовані в мигдалеподібному тілі їх мозку, визначали різницю між умінням обмежувати себе і нездатністю зупинитися.

"Ми не уявляли, що така невелика група нервових клітин може нести настільки вирішальну роль в поведінці", — розповів професор психіатрії з Університету Лінчепінга Маркус Хайліг.

Нагадаємо, єсть напої, які краще виключити з щоденного раціону, тому що при частому вживанні вони можуть спровокувати розвиток онкології. На своїй сторінці в Instagram лікар-онколог Олена Смирнова розповіла, від чого краще відмовитися. Спеціаліст зазначила, що мова йде в першу чергу про солодку газовану воду, тому що в її складі дуже багато цукру, барвників та інших добавок, які завдають серйозної шкоди організму. За словами онколога, солодке в принципі збільшує кількість шкідливих бактерій всередині кишківникв, викликаючи ожиріння і запальні процеси. Також варто відмовитися від вживання енергетиків, тому що вони містять велику кількість стимулюючих речовин, які викликають зневоднення, проблеми з травленням, дратівливість, нервозність і інші порушення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини