Головна Новини Суспільство Екологія Які території несуть мільярдні збитки для України щороку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які території несуть мільярдні збитки для України щороку

Україна щороку втрачає $11,2 млрд через заміновані території

12 вересня 2024, 08:06
Поділіться публікацією:

Чернігівська, Сумська, Миколаївська та Харківська області втратили понад 20% ВВП. Місцеві бюджети цих регіонів недоотримують понад $1,1 млрд податків через заміновані території. Про це йдеться в дослідженні Tony Blair Institute проведеному спільно із Мінекономіки, інформує портал "Коментарі".

Які території несуть мільярдні збитки для України щороку

Снаряд у полі. Фото: Армія Інформ

Для прискорення процесу гуманітарного розмінування Уряд запустив програму компенсацій для фермерів, що планують розміновувати с/г ділянки, на яких працюють.

Також ведеться робота зі збільшення кількості операторів протимінної діяльності.

Зараз в системі Prozorro оголошено 10 аукціонів на закупівлю послуг із розмінування земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа земель, які планується розмінувати — понад 3 700 га, — зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки України Юлія Свириденко під час дискусії із філантропом Говардом Баффетом.

Юлія Свириденко висловила очікування, що у найближчі два тижні аукціони успішно будуть завершені і підписані перші договори з операторами протимінної діяльності.

За оцінкою Світового Банку для розмінування всієї території України знадобиться майже $35 млрд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Рятувальники повідомили про загибель колеги: що сталося

Про важку втрату повідомили рятувальники Дніпропетровщини. Під час виконання робіт з розмінування загинув 36-річний водій-сапер відділення піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області головний майстер-сержант служби цивільного захисту Кукла Анатолій Миколайович. 

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

"Анатолій перебував у лавах ДСНС з 2014 року. Його відданість справі, надійність та мужність назавжди залишаться у пам’яті коллег", – йдеться в повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини