Головна Новини Суспільство Екологія Вченні порахували кількість мурах на Землі. Цифра вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченні порахували кількість мурах на Землі. Цифра вражає

Згідно з новим переписом, у світі налічується 20 квадрильйонів мурах, або 2,5 мільйона на кожну живу людину. Хоча, ймовірно цифри можуть бути вищі.

29 вересня 2022, 05:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мурахи виконують важку роботу по створенню екосистем по всіх континентах, окрім Антарктиди. Ці комахи поширюють насіння, розпушують грунт та прискорюють розкладання рослин. Ви навіть можете не уявляти на скільки залежите від них.

Вченні порахували кількість мурах на Землі. Цифра вражає

Вченні порахували кількість мурах на Землі. Фото з відкритих джерел

Екологи стурбовані зникненням мурах та проблемами, які можуть виникнути в такому випадку. Вчені намагаються дізнатись про цих комах якомога більше, один з важливих параметрів це кількість.

Я б стверджував, що більшість екосистем просто зазнали б краху без мурах, — сказав еколог з Університету Гонконгу Патрік Шультхайс.

За останніми дослідженнями Патрік Шультхайса, які були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences на планеті близько 20 квадрильйонів мурах. Це означає, що на кожну людину припадає 2,5 мільйона цих комах. Загальна вага усіх мірах становить 12 мегатонн. Це вага двох пірамід Хеопса в Єгипті. Біомаса усіх мурах складає близько 20% ваги усього людства.

За словами вченого ці результати є доволі заниженими, адже під час дослідження враховували мурах у 1300 різноманітних місцях, де комахи збирали їжу, тобто на листках, пастках, дорозі, тропічних лісах. Але в загальних висновках не включили підземних мурах, а також ті, які мешкають на верхівках дерев.

Я не здивуюся, якщо насправді результат виявиться на порядок вищим, — сказала Сабіна Нутен, еколог з Університету Гонконгу та співавторка дослідження.

Тому автори намагаються й надалі продовжити свою роботу для кращого розуміння кількості мурах на планеті.

Оновленні дані по кількості мурах є важливим для вчених, адже так науковці зможуть краще зрозуміти що впливає на їх зниження, яке спостерігається останніми роками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як українська річка забарвилась в червоний колір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини