Головна Новини Суспільство Екологія Україні загрожують нові повені: синоптики розповіли коли це може статися
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні загрожують нові повені: синоптики розповіли коли це може статися

Наприкінці квітня - на початку травня українські регіони накриють ще більш рясні дощі, що може спровокувати наступну хвилю водопілля

21 квітня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на дані "Укргідроенерго".

Україні загрожують нові повені: синоптики розповіли коли це може статися

На початку травня Україну накриють рясні дощі

Як повідомляють в пресслужбі компанії: Черкаська та Чернігівська області переважно вийшли з "червоної" зони небезпеки підтоплень. Проте, до цієї зони тепер входять регіони по середньому Дніпру.

"ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго окрім врегулювання ситуації з рівнями води,  виконує покладені на них функції — забезпечуючи балансуючим та аварійним резервами енергетичну систему України. Також гідроенергетики продовжують відновлювати втрачені потужності внаслідок ракетних обстрілів", — зазначають там.

Як кажуть синоптики Укргідрометцентру, наступні декілька тижнів на Україну очікують сильні опади. Цілком можливо, що настане друга хвиля водопілля.

Детальніше, про паводки у Києві, розповів очільник КМВА Сергій Попко.

"Станом на 21 квітня рівень води у Києві поблизу моста "Метро" становить 9,324 метра. А це на 13 сантиметрів менше вчорашнього показника", — резюмував експерт.

Як зауважує Попко, у столиці зберігається ІІ рівень небезпеки гідрологічних явищ (помаранчевий) та все ще підтоплені заплавні території.

"Острови у парку "Муромець","Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, приватні ділянки в районі Осокорків,  присадибні ділянки", — каже він.

Пік водопілля у столиці слід очікувати 22 квітня, кажуть синоптики.

За інформацією ДСНС України, гідрологічна ситуація, станом на 21 квітня в Україні — контрольована. Зниження темпів підняття води спостерігається у річках північних регіонів держави.

Загалом же, по всій території країни підтоплені 1 490 дворогосподарств:

"Чернігівська – 488,Дніпропетровська – 204,Кіровоградська – 323, Київська – 210,Черкаська – 140,Полтавська – 107,Волинська – 18", — додають в ДСНС.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, в Україні велика повінь: російська пропаганда знайшла абсурдне пояснення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини