Головна Новини Суспільство Екологія У Великій Британії судять Грету Тунберг: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великій Британії судять Грету Тунберг: яка причина

Через участь в мітингах проти енергетичних компаній у Лондоні судять екологічну активістку Грету Тунберг.

1 лютого 2024, 17:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Шведська кліматична активістка Грета Тунберг з’явилась у суді Лондона через справу щодо її відмови покинути акцію протесту у жовтні 2023 року. Тоді Тунберг заблокувала вхід на конференцію Energy Intelligence.

У Великій Британії судять Грету Тунберг: яка причина

Грета Тунберг в оточені поліції. Фото з відкритих джерел

17 жовтня 2023 року Грета Тунберг та ще близько двох десятків кліматичних активістів заблокували доступ до готелю у якому мав відбутись форум Energy Intelligence з представниками топ-менеджерів енергетичної галузі.

21-річна Грета Тунберг та інші учасники акції протесту звинуватили енергетичні компанії, які займаються викопним паливом в тому, що вони спеціально уповільнюють процес переходу до відновлювальних джерел енергії заради отримання більшого прибутку. Коли ж поліція прибула на місце акції протесту та арештовувала учасників мітингу, інші займали їх місце. Така ситуація призвела до того, що поліції не вистачило офіцерів для арешту. 

Тепер через блокування доступу до будівлі п’ятеро кліматичних  активістів, зокрема і Тунберг постали перед судом. Самі ж кліматичні активісти відкидають звинувачення. Якщо протестувальників визнають винними, їм загрожує штраф у розмірі до 2500 фунтів (120 тис. гривень).

Біля будівлі суду зібрались прихильники Тунберг, які тримали плакати "Змусьте забруднювачів платити" та "Кліматичний протест — це не злочин".

Це не вперше Тунберг арештовують через її протестну діяльність. Минулого року шведський суд оштрафував її за непокору поліції та блокування руху під час екологічного протесту на нафтовому заводі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екоактивістка Грета Тунберг звернулась до українців.

Також "Коментарі" писав, що у пінгвінів вперше виявили небезпечну хворобу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини