Головна Новини Суспільство Екологія Тонни сажі і замерзлі океани: вчені розповіли, якою може бути ядерна зима
commentss НОВИНИ Всі новини

Тонни сажі і замерзлі океани: вчені розповіли, якою може бути ядерна зима

Біохіміки змоделювали, якими будуть клімат та життя в океані і на суші у разі ядерної війни між Штатами та Росією

22 листопада 2022, 21:10
Поділіться публікацією:

Військове вторгнення  Росії  та загрози росіян  використати ядерне озброєння,  підштовхнули  науковців Університету Тасманії  попередити людство, як може  закінчитись ядерна війна. Вчені стверджують, що  використання ядерної зброї стане  катастрофою для  всієї планети, бо докорінно зміниться життя  не  тільки на поверхні  землі, але й  в морському просторі. Про  це інформує медіа Express.

Тонни сажі і замерзлі океани: вчені розповіли, якою може бути ядерна зима

Вчені розповіли, якою може бути ядерна зима (ілюстративне фото з відкритих джерел)

За результатами досліджень біохіміків  можна зробити висновок, яким стане клімат та  умови життя на земній поверхні та морі після можливих військових дій при використанні  ядерного озброєння  США та РФ. Як наслідок,  150 мільярдів тонн викидів сажі, що виникнуть, як результат  згорілих міст,  піднімуться у верхні шари атмосфери.

Зокрема, території, що займає арктичний морський лід, суттєво збільшаться. Майже наполовину. Це явище блокуватиме прибережні території, де тепер виловлюють  рибу, і чималі  порти та торгові маршрути  всієї Європи. Така блокада несе загрозу портам  Копенгагена в Данії та Санкт-Петербурга в РФ.

Можливий обмежений ядерний конфлікт  Індії та Пакистану спровокує попадання до  атмосфери  від 27 до 47 мільярдів тонн шкідливих викидів.  При цьому, кількість арктичних льодів  стане більшою наскільки, що загрожуватиме найважливішим портам  всієї Північної Європи.

При можливій ядерній війні, знизиться освітлення морського простору, суттєво понизиться  його середня  температура. Це спричинить  те, що загинуть морські водорості, які виступають, як важлива ланка в харчовому ланцюзі підводного життя.

Ядерна зима накриє увесь Світовий океан. Найгірші наслідки  виникнуть у високих широтах. Це відчує вся Європа, але найбільше  балтійські країни. Саме там  вчені   фіксують  дефіцит світла в океанському просторі.

Територія світового океану  буде відновлюватись багато сотень років. При можливості  повернення до звичних температур та рівня освітлення не відновиться морське життя, яким воно було до ядерної катастрофи. Територія морського льоду  стане суттєво більшою  і залишиться  так на багато сотень років.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що вчені показали, як виглядатиме людина у 3000 році.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 листопада 2022, 21:35

Нехай людство побачить результат маразму Байдена та ціну яку заплатить Світ за владу божевільного корумпованого бородатого Нерона та Асада в одній особі. Як казав Козьма Прутков: "Дивись у корінь". Тобто хто породив Московію, православну секту, обіцяв поховати світ стукаючи черевиком, ...


Новини