Головна Новини Суспільство Екологія Синоптик прогнозує морози в Україні: що чекати цього тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик прогнозує морози в Україні: що чекати цього тижня

Синоптики попереджають, що перші дні березня будуть холодними для України

4 березня 2024, 12:49
Поділіться публікацією:

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, початок першої декади березня в Україні характеризуватиметься переважно сухою погодою, проте суттєве падіння температури повітря неминуче.

Синоптик прогнозує морози в Україні: що чекати цього тижня

Синоптики попереджають, що перші дні березня будуть холодними для України

Синоптики попереджають про повернення морозів, які посиляться у другій половині тижня. За прогнозами, вплив антициклону продовжиться лише на початку тижня, але надходження холодного повітря з північних регіонів Європи призведе до різкого зниження температури на 6-10 градусів у всіх областях України.

Найтеплішу погоду можна буде очікувати на Одещині та на Закарпатті, але навіть тут температура повітря буде нижчою за середню для цієї пори року.

Прогноз погоди в Україні

У вівторок, 5 березня , на крайньому заході та в Карпатах очікується невеликий дощ, в решті областей України без істотних опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2...3°С, вдень 5...10°С. У південних та західних областях вночі 2...7°С, вдень 9...14°С.

У середу, 6 березня, у східних, місцями центральних областях та в Карпатах очікуються невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На решті території країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, часом поривчастий. Температура повітря вночі -3...2°С, вдень 3...8°С; у Криму, Одеській області та на Закарпатті 8... 13 °С. На півночі Лівобережжя -1...4°С.

У четвер, 7 березня, в Україні суттєвих опадів не передбачається, лише вночі у Криму та на крайньому сході можливий невеликий мокрий сніг. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0...-5°, вдень 3...8°С. У північно-східних областях вночі -5...-10°, вдень близько 0°С.

У п'ятницю, 8 березня, очікується погода без істотних опадів. Вітер північний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1...-6°, вдень 3...8°С. У східних та північних областях вночі -4...-9°С, вдень -2...3°С.

У суботу, 9 березня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1...-6°, на сході місцями до -10°С; вдень 3...8°С, у західній частині місцями 10...12°С.

У неділю, 10 березня, опади на території України не прогнозують. Вітер мінлива, 3 — 8 м/с, у західній частині південний, 7 — 12 м/с. Температура повітря вночі 0...-5°С, вдень 4...9°С, у західних областях 10...13°С.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини