Головна Новини Суспільство Екологія Ґрета Тунберг: я більше не зможу страйкувати через зміну клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Ґрета Тунберг: я більше не зможу страйкувати через зміну клімату

Екологічна активістка Ґрета Тунберг востаннє взяла участь у традиційному шкільному страйку Fridays For Future.

9 червня 2023, 20:20 comments1601
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Шведська екологічна активістка Ґрета Тунберг заявила, що востаннє бере участь у традиційному шкільному страйку Fridays For Future, який вона організовувала з 2018 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter екоактивістки.

Ґрета Тунберг: я більше не зможу страйкувати через зміну клімату

Екологічна активістка Ґрета Тунберг. Фото з відкритих джерел

20-річна екологічна активістка Ґрета Тунберг написала, що закінчує школу, тому 9 червня відбудеться останній шкільний страйк для неї.

"Сьогодні я закінчую школу, а це означає, що я більше не зможу страйкувати через зміну клімату", — заявила Ґрета Тунберг.

Дівчина підбила підсумки своєї діяльності, яка проходила з 2018 року. Тунберг кожної п’ятниці виходила на шкільний страйк і таким чином утворився рух Fridays For Future. Екоактивістка розповіла, що спочатку вони збирались невеликою групою впродовж кількох тижнів, проте у 2019 році до ініціативи приєднались мільйони людей, які продовжували страйкувати поблизу шкіл у 180 країнах світу, щоб привернути увагу до змін клімату.

"З того часу, як ми почали, багато чого змінилося, але нам ще багато чого попереду. Ми все ще рухаємось у хибному напрямку, де можновладцям дозволено все на планеті в ім’я жадібності, прибутку та економічного зростання. Вони продовжують дестабілізувати біосферу та наші системи підтримки життя. Ми швидко наближаємося до потенційних нелінійних екологічних і кліматичних переломних точок, які будуть поза нашим контролем", — говорить Тунберг.

Екоактивістка заявляє, що тепер вона не зможе брати участь у шкільних страйках. Однак вказує на готовність продовжувати робити усе можливе для змін та додала, що "боротьба тільки почалася".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ґрета Тунберг відреагувала на підрив Каховської ГЕС.

Також "Коментарі" писали, що Ґрету Тунберг затримала поліція в німецькому селищі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини