Головна Новини Суспільство Екологія Делегація МАГАТЕ вирушає в Україну на перевірку Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Делегація МАГАТЕ вирушає в Україну на перевірку Запорізької АЕС

За кілька тижнів в Україну має приїхати група від МАГАТЕ для дослідження Запорізької АЕС

29 серпня 2022, 08:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сьогодні 187 день російського вторгнення в Україну. Делегація МАГАТЕ прямує на Запорізьку атомну електростанцію. До місії долучились експерти з Польщі, Литви, Китаю, Албанії, Франції, Італії, Йорданії та Мексики, вони контролюватимуть ситуацію на найбільшій в Україні АЕС.

Делегація МАГАТЕ вирушає в Україну на перевірку Запорізької АЕС

Делегація МАГАТЕ вирушає в Україну на перевірку Запорізької АЕС. Фото з відкритих джерел

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прямує на Запорізьку атомну електростанцію на півдні України і прибуде цього тижня, повідомив у Twitter глава агентства Рафаель Гроссі, який очолює місію. Гроссі підкреслив, що необхідно захистити безпеку "найбільшого ядерного об'єкта в Європі", який окупований російськими військами на півдні України.

 Доволі символічно, що повідомлення про місію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС оголосили цього дня. Адже 29 серпня – це Міжнародний день дій проти ядерних випробувань.

До речі, раніше "Коментарі" вже писали, про те, що Росія наклала своє право вето на угоду по ядерному роззброєнню. Це сталося незважаючи на кількатижневу конференцію в Нью-Йорку та підтримку договору з боку 191 країни. Угоду було підтримано навіть Китаєм, який зазвичай на міжнародній арені приймав рішення подібні до Російської Федерації.

Також видання "Коментарі" публікувало статтю посилаючись на президента України, про те, що врятувало світ від ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС. За словами Зеленського вчасно спрацювали засоби автоматичного управління реакторами, а також працівники атомної станції. Також український президент заявив, що окупація Запорізької АЕС Росією загрожує не тільки Україні, а й усій Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Митя

31 серпня 2022, 10:42

Сразу видно профи- прикрывают самое ценное руками. От радиации, надо полагать.


Новини