Через часткове руйнування дамби у Краматорську підтоплено майже три сотні будинків

На постраждалих внаслідок руйнування шлюзу територіях у Краматорську введуть посилений лабораторний контроль якості води

На Донеччині, поблизу Краматорська через часткове руйнування конструкції шлюзу 260 приватних будинків на 30 вулицях, у селищах Іванівка і Городещине – підтоплено. Про це повідомляють у МОЗ України, пишуть "Коментарі".

На місці досі працює розгорнутий штаб із ліквідації надзвичайної ситуації, рятувальники, комунальні й інші оперативні служби.

Аби не допустити лиха, у постраждалих внаслідок пошкодження конструкції дамби селищах введуть посилений лабораторний контроль якості води.

Готові до будь-якого розвитку подій групи швидкого реагування Донецького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За попередньою інформацією МВС України:

"Із 260 підтоплених домоволодінь: 51 - приватні житлові будинки, 209 - прибудинкові ділянки. Рятувальники врятували 3-ох людей, ще 12 осіб евакуйовано", - зазначили у Міністерстві Внутрішніх справ України.

Також, місцеві рятувальники вжили усіх можливих заходів для подальшої мінімізації наслідків розливу води в річці.

Як писали "Коментарі" у Криму через аварію на трубопроводах два міста без води В анексованому Криму Євпаторія та Красноперекопськ залишилися без води.
Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що на українські Краматорськ та Слов'янськ незабаром, на жаль, очікує продовження, а можливо, і посилення ворожих обстрілів. Такий невтішний прогноз зробив військовий експерт Олег Жданов, повідомляють "Коментарі". На думку колишнього співробітника Генерального штабу ЗСУ, лише з українським контрнаступом та відсуванням лінії фронту від цих міст, їх обстріли зменшаться.