Головна Новини Суспільство Екологія Бразилія потопила свій головний авіаносець. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразилія потопила свій головний авіаносець. Яка причина

Головний авіаносець Бразилії потопили в Атлантичному океані. Він був наповнений азбестом, важкими металами та іншими токсичними матеріалами

5 лютого 2023, 10:40 comments6239
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Бразильський авіаносець Sao Paulo, колись флагман військово-морського флоту, кілька місяців дрейфував у водах світу, і жоден порт не хотів його приймати через велику екологічну загрозу, адже корабель наповнений токсичними матеріалами. Попри побоювання екологів влада Бразилії вирішила затопити корабель в Атлантичному океані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на AFP.

Бразилія потопила свій головний авіаносець. Яка причина

Бразильський авіаносець Sao Paulo. Фото з відкритих джерел

4 лютого бразильська армія офіційно оголосила, що затопила свій корабель. Проте таке рішення може спричинити екологічну катастрофу.

"Було б абсолютно незрозумілим і ірраціональним потопити корабель", — сказав директор екологічної некомерційної групи в Сіетлі Джим Пакетт.

Sao Paulo – авіаносець, який спустили на воду у 1963 роком під прапором Франції та брав участь у військових операціях європейців. У 2000 році Бразилія за 12 млн доларів США придбала авіаносець. Через кілька років на ньому спалахнула пожежа, яка пришвидшила знищення корабля. Два роки тому на аукціоні авіаносець придбала турецька компанія для його утилізації та здачі на металобрухт.

Корабель вирушив до Туреччини, але країна не пустила його в свої порти, адже екологи поскаржились на високий ризик присутності авіаносця для навколишнього середовища. Як виявилось, корабель містить тони азбесту, важких металів та інших токсичних матеріалів, які можуть потрапити забруднити воду та вбити морських тварин. Після кількох місяців переговорів жодна країна не прийняла у своєму порті бразильське судно, тому уряд південноамериканської країни вирішив потомити човен в Атлантичному океані.

"Заплановане та контрольоване затоплення відбулося вчора пізно вдень приблизно за 350 км від бразильського узбережжя в Атлантичному океані, в районі приблизної глибини 5000 м", — повідомили в заяві ВМС Бразилії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про президента Бразилії, який відмовився передати боєприпаси для України на запит Німеччини.

Також "Коментарі" писали про китайську повітряну кулю в небі США та чому військові досі використовують винахід 18 століття для шпигунства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини