Головна Новини Суспільство події Зустріч Путіна та Кім Чен Ина: стало відомо, як може відреагувати Південна Корея
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Путіна та Кім Чен Ина: стало відомо, як може відреагувати Південна Корея

Південна Корея може запровадити санкції проти РФ після домовленостей Путіна та Кім Чен Ина

15 вересня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Південна Корея може запровадити односторонні санкції проти Росії на тлі нещодавніх переговорів диктаторів Володимира Путіна та Кім Чен Іна. Ця зустріч вже викликала стурбованість Сеула. Там негавтиних висловлюються щодо перспектив військової співпраці між двома країнами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Yonhap", цитуючи заяву міністр закордонних справ Південної Кореї Пака Джина.

Зустріч Путіна та Кім Чен Ина: стало відомо, як може відреагувати Південна Корея

Південна Корея. Фото: з відкритих джерел

Головний дипломат Південної Кореї вже заявив, якщо між Росією та Північною Кореєю буде підписано будь-яку угоду, яка включатиме поставки або обмін зброєю – це підірве безпеку на всьому Корейському півострові.

"Уряд Південної Кореї робить суворе попередження і закликає не допускати подібних дій (ред. – обмін зброєю між КНДР та РФ)", — наголосив міністр.

Паку Джину також поставили питання – чи може Сеул піти на той крок, щоб переглянути свої відносини з Північною Кореєю та Росією. На це міністр відповів, що уряд розглядає усі можливі варіанти реакцій. Аж до запровадження санкцій проти цих двох країн.

Варто зазначити, що раніше Південна Корея не вводила персональні санкції проти РФ, але висловлювалася на підтримку міжнародних обмежень, які були введені за розв'язану Росією війну проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зустріч у Владивостоці російського диктатора Володимира Путіна з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином продовжує залишатися пильною увагою світової преси та експертів. Він дав зрозуміти, що його країна підтримує всі путінські рішення, у тому числі щодо війни проти України. Росія вустами глави МЗС Сергія Лаврова намагається виправдати зближення з КНДР (Північна Корея), яка перебуває під санкціями (схваленими у 2006 році та РФ) через свою ядерну програму. Українська розвідка впевнена, що Путін випрошує у Кім Чен Ина озброєння та боєприпаси, сподіваючись переламати хід війни. А в США попереджають, що КНДР чекає жорстка реакція не лише Штатів, а й усієї міжнародної спільноти, якщо та підтримає війну Росії проти України. І все-таки, схоже, зараз офіційно оформляється російсько-північнокорейський альянс. Про що це говорить? Навіщо треба бути готовими? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини