Головна Новини Суспільство події ЗСУ звільнили від окупантів ще кілька населених пунктів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ звільнили від окупантів ще кілька населених пунктів

Збройні сили України у Харківській області відновили контроль над чотирма населеними пунктами

30 квітня 2022, 22:45 comments1187
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська продовжують інтенсивно обстрілювати Харків та область, роблячи спроби наступу. Але ЗСУ тримають оборону, відбивають атаки противника і поступово повертають під контроль України населені пункти. Про це повідомляє Генеральний штаб.

ЗСУ звільнили від окупантів ще кілька населених пунктів

Українські бійці повернули під контроль чотири села (фото з відкритих джерел)

Відомо, що сьогодні, 30 квітня, українські військовослужбовці звільнили від окупантів чотири села у Харківській області, а саме: Верхню Рогань, Руську Лозову, Слобідське та Прелесне.

До слова, село Руська Лозова є важливим стратегічним об'єктом для України, бо розташоване на трасі Харків-Білгород. Саме з цього населеного пункту російські окупанти обстрілювали житлові райони та інфраструктуру Харкова.

За словами лідера партії "Національного корпусу" Андрія Білецького, українським військовим вдалося евакуювати із села Руська Лозова близько 600 людей, яким довелося два місяці жити в окупації, оскільки воно свого часу було захоплене одним з перших.

Нагадаємо, що на Харківщині окупанти намагалися здійснити наступ близько двох українських сіл. Проте настання ворога закінчилося провалом завдяки зусиллям Збройних сил України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на Слобожанському напрямі країна-агресор продовжує нарощувати систему технічного забезпечення. Проте, наступаючи російські війська зазнають значних втрат, збільшується кількість поранених. У тимчасово окупованій Балаклії поранених росіян почали розміщувати в міській поліклініці й це при тому, що госпіталь для російських військових обладнано в будівлі місцевої музичної школи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини